Σαν σήμερα στις 29 Απριλίου του 2017 #16

Σαν σήμερα στις 29 Απριλίου του 2017 η Celtic διέσυρε με 5-1 τους Rangers μέσα στο Ibrox, μπροστά σε 49.822 θεατές. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Celtic σημείωσε πέντε γκολ στο Ibrox κι αυτή είναι η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της στο Ibrox μετά το 4-0 του 1897. Oι Bhoys που είχαν κερδίσει με το ίδιο σκορ και στο Celtic Park το Σεπτέμβριο, έκαναν επίδειξη δύναμης, δείχνοντας ότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν χαώδης. Η Celtic κέρδισε πέναλτι στο 6’ όταν ο Myles Beerman με ένα άγαρμπο τάκλιν ανέτρεψε στην περιοχή τον Patrick Roberts.
Ο Scott Sinclair το εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 0-1, για να γίνει το 0-2 στο 18’ από τον Leigh Griffiths. Στο 24’ το αριστερό σουτ του Callum McGregor έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι ο Scott Sinclair που ακολουθούσε τη φάση αστόχησε σε μια απίστευτη ευκαιρία.
Στο 53’ η Celtic έκανε το 0-3 με τον Callum McGregor και στο 65’ ο Leigh Griffiths εκτέλεσε φάουλ κι ο Dedryck Boyata έκανε με κεφαλιά το 0-4. Στο 77’ το σουτ του Stuart Armstrong έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ, με τους Gers να μειώνουν στο 81’ με τον Kenny Miller. Στο 86’ ο δεξιός μπακ των Bhoys, Mikael Lustig, με ένα φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Wes Foderingham, διαμορφώνοντας το τελικό 1-5. Oι Bhoys τουRodgers έφτασαν τα 42 μας χωρίς ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν στη Σκωτία, ενώ κέρδισαν και στις δύο επισκέψεις τους στο Ibrox φέτος εκείνη τη σεζόν, μετρώντας 5 νίκες και μία ισοπαλία στις 6 συναντήσεις τους με τους Rangers, με το συνολικό σκορ στα μεταξύ τους ντέρμπι να είναι 16-4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.