Πέθανε ο John Lambie


Πένθος για Partick Thistle και Hamilton Academical αλλά και για το ποδόσφαιρο της Σκωτίας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου του John Lambie σε ηλικία 77 ετών.
Ο Lambie είχε κάνει τρία περάσματα από τον πάγκο της Partick Thistle και δύο από αυτόν της Hamilton, ενώ είχε προσφέρει και στη Falkirk τις υπηρεσίες του.
Ως ποδοσφαιριστής έπαιζε στα άκρα της άμυνας και αγωνίστηκε σε δύο μόνο ομάδες, τη Falkirk (199 ματς, 16 γκολ) και St Johnstone (103 ματς, 4 γκολ).
Ιδιαίτερα πετυχημένος προπονητής σε Hamilton και Partick Thistle, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα με τους Accies, to 1984 κι έμεινε μέχρι το 1988. Πήγε την επόμενη σεζόν στην Partick Thistle, για να επιστρέψει στη Hamilton το 1989 και να μείνει μέχρι το 1990, για να ακολουθήσει μια πενταετία στον πάγκο της Partick Thistle. Πήγε από το 1995 μέχρι το 1996 στη Falkirk κι επέστρεψε στην Partick Thistle το 1999 για να μείνει μέχρι το 2003, ενώ γύρισε στους Jags το 2004 κι έμεινε μέχρι το 2005.
Οδήγησε δύο φορές στην άνοδο στη μεγάλη κατηγορία τη Hamilton , ενώ δύο φορές έφερε και την Partick Thistle στη μεγάλη κατηγορία κατακτώντας ισάριθμους τίτλους.
Και οι δύο σύλλογοι απέδωσαν φόρους τιμής στη μνήμη του εκφράζοντας με επίσημες ανακοινώσεις την οδύνη τους για την απώλεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.