Το Οld Firm πρέπει να προβάλλεται, όχι να κρύβεται πιστεύει ο Rodgers


O τεχνικός της Celtic, Brendan Rodgers, υποστηρίζει ότι η Σκωτσέζικη λίγκα (SPFL) πρέπει να προβάλλει κι όχι να  αποφύγει πιθανή αναμέτρηση της ομάδας του με τους Rangers, που θα κρίνει τον τίτλο.
Η Celtic είναι στο +13 από Rangers και Aberdeen και θέλει μία ακόμα νίκη για να πάρει και μαθηματικά τον 7ο σερί τίτλο της και δεν αποκλείεται το επόμενο παιχνίδι της να είναι με τους Rangers.
Αυτή τη βδομάδα, δεν αποκλείεται και σήμερα, θα ανακοινωθούν οι 5 τελευταίες αγωνιστικές, με τις ομάδες να έχουν χωριστεί σε δύο εξάδες, ως είθισται τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη εξάδα να παίζει για τίτλο και Ευρώπη και τη δεύτερη για παραμονή.
Η λίγκα που πρόκειται να ανακοινώσει το πρόγραμμα θέλει να αποφύγει μια τέτοια συνάντηση, κυρίως λόγω αυτών που είχαν το 1999, όταν οι Ranges είχαν κερδίσει τον τίτλο μέσα στο Celtic Park, με τον διαιτητή Hugh Dallas, πατέρα του Andrew Dallas, να τραυματίζεται και τη Celtic να τιμωρείται με 45.000 λίρες πρόστιμο, σε μια εποχή που δεν υπήρχε ο διαχωρισμός σε εξάδες.
«Ας μάθουμε από αυτό που έγινε κι ας προχωρήσουμε. Ξέρω ότι θέλουν να αποφύγουν ότι έγινε το 1999, αλλά πέρασε πολύ καιρός από τότε, πρέπει να δείξουμε ότι η κοινωνία και το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και μπορούμε να το κάνουμε» δήλωσε ο Rodgers που αντιλαμβάνεται όμως και τη σκληρή πραγματικότητα: «Είναι λυπηρό για το ποδόσφαιρο της Σκωτίας αλλά και για την κοινωνία της γενικότερα, πιθανότατα σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, θα ήθελαν να προβάλουν ένα τέτοιο ντέρμπι, διαφημίζοντας τη χώρα τους στην τηλεόραση, είτε είναι Ρεάλ Μαδρίτης-Barcelona, Manchester United-Manchester City ή AC Milan-Inter. Εμείς φαίνεται δεν μπορούμε να το κάνουμε κι είναι μια θλιβερή διαπίστωση που έχουμε καταντήσει τα τελευταία χρόνια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.