Αξιοπρεπής αλλά ακίνδυνη η Σκωτία, έχασε 2-0 στο Περού

Η Σκωτία στάθηκε καλά στο Estadio Nacional του Περού, χάνοντας 2-0 σε ένα παιχνίδι που 7 παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους, ήταν όμως παθητική κι εντελώς ακίνδυνη.
Τέσσερις παίκτες έκαναν το ντεμπούτο τους στη βασική ενδεκάδα, ο goalkeeper της Millwall, Jordan Archer, ο full-back της Kilmarnock, Stephen O'Donnell, και οι Lewis Stevenson και Dylan McGeouch της Hibernian φόρεσαν για πρώτη φορά τη φανέλα της εθνικής. Άλλοι τρείς Σκωτσέζοι έκαναν το ντεμπούτο τους με την εθνική στο β’ ημίχρονο, ο Lewis Morgan που μπήκε στη θέση του Matt Phillips, ο αρχηγός της Aberdeen, Graeme Shinnie που αντικατέστησε τον Dylan McGeouch στα χαφ και ο Chris Cadden της Motherwell που μπήκε στη θέση Kenny McLean.
Το Περού κατέβασε μια πολύ δυνατή σύνθεση, στο αποχαιρετηστήριο παιχνίδι στη χώρα του, πριν αναχωρήσει για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Με εξαίρεση τον goalkeeper, 10 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο 2-0 επί της Νέας Ζηλανδίας ήταν στην αποστολή, 8 από αυτούς στο βασικό σχήμα. 
Oρεξάτοι οι γηπεδούχοι έκαναν τρία τακουνάκια στα πρώτα 4 λεπτά κι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 6’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Christian Cueva που απέκρουσε ο Jordan Archer. Ζορίστηκαν όμως στη συνέχεια με τη Σκωτία να έχει μαζευτεί όλη πίσω αφήνοντας μόνο τον Matt Phillips μπροστά.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 36’ όταν ο goalkeeper Jordan Archer βγήκε στο ύψος της περιοχής, σε μια φάση που φάνηκε να ελέγχει ο Charlie Mulgrew, για να ακολουθήσει το σουτ από το Περού το οποίο απέκρουσε, χωρίς να το θέλει, ο Scott McKenna, προ κενής εστίας όμως και το πέναλτι ήταν γεγονός. 
Το εκτέλεσε ο Christian Cueva κάνοντας το 1-0 ένα λεπτό αργότερα, με το Περού να φτάνει κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 43’ όταν ο Jordan Archer δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ένα σουτ όμως ο Christian Cueva που ήρθε να πάρει το rebound δεν κατάφερε να σκοράρει.
Το 2-0 ήρθε για το Περού, στην αρχή του β’ μέρους, με τον Jefferson Farfan να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Jordan Archer που τη βρήκε αλλά όχι αρκετά για να αποκρούσει, σε μια φάση που μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.
Η μοναδική καλή στιγμή της Σκωτίας ήρθε στο 73’, όταν ο Lewis Morgan έκανε μια τντυπωσιακή ενέργεια κι έδωσε στον Callum Paterson που έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά. Στο πίσω δοκάρι η μπάλα ήρθε στον Oli McBurnie που δεν τη βρήκε όπως θα ήθελε, φάνηκε να αιφνιδιάζεται σε μια φάση που μπορούσε τουλάχιστον να απειλήσει την εστία.
Η Σκωτία δεν ήταν καθόλου απειλητική, περιορίστηκε στην άμυνα, το Περού πήρε μια εύκολη νίκη, δεδομένων των απουσιών η εμφάνιση των παικτών του McLeish ήταν αξιοπρεπέστατη.
ΠΕΡΟΥ: Carvallo, Advíncula (Corzo 87), Santamaría, Ramos, Trauco,Tapia (Cartagena 84), Yotún (Ruidíaz 69), Flores, Carrillo (Polo 69), Farfán (Hurtado 81), Cueva (Aquino 80).
ΣΚΩΤΙΑ: Archer, O'Donnell, Mulgrew, McKenna, Stevenson, McTominay, McGeouch (Shinnie 76), McGinn (Paterson 63), McLean (Cadden 87), Murphy (McBurnie 63), Phillips (Morgan 72).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.