Επτά παίκτες ψάχνουν το ντεμπούτο τους στην εθνική Σκωτίας

Ο προπονητής της Σκωτίας, Alex McLeish, ανακοίνωσε την αποστολή της εθνικής για τα φιλικά με Περού και Μεξικό κι υπάρχουν επτά παίκτες που δεν έχουν φορέσει ακόμα τη φανέλα της εθνικής.
Πρόκειται για τους John Souttar και Jon McLaughlin της Hearts, τους Lewis Stevenson και Dylan McGeouch της Hibernian, τον Graham Shinnie της Aberdeen, τον Lewis Morgan της Celtic και τον goalkeeper της Millwall,Jordan Archer. Ο αρχηγός της Aberdeen, Shinnie και οι goalkeepers McLaughlin και Archer, έχουν κληθεί ξανά στο παρελθόν, αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα το ντεμπούτο τους.
Κλήθηκε επίσης ο Johnny Russell που έχει πετύχει 5 γκολ σε11 για την Kansas City στην οποία πήγε τον Γενάρη φεύγοντας από τη Derby.
Ο αριστερός μπακ της Liverpool, Andrew Robertson, δε γινόταν να κληθεί αφού θα είναι στο Κίεβο στις 26 Μαίου για τον τελικό του Champions League.
Πέντε παίκτες της Celtic δεν κλήθηκαν για να ξεκουραστούν μετά από μια πολύ φορτωμένη σεζόν, οι Craig Gordon, Kieran Tierney, James Forrest, Callum McGregor και Leigh Griffiths, υπάρχουν όμως τέσσερις παίκτες των πρωταθλητών στις κλήσεις του McLeish, οι Jack Hendry, Stuart Armstrong, Ryan Christie και Lewis Morgan. O Μorgan δεν έχει ακόμα φορέσει τη φανέλα της Celtic, μιας και αποκτήθηκε τον Γενάρη από τη St Mirren αλλά έμεινε εκεί ως δανεικός για να τη βοηθήσει να κατακτήσει την Championship, ενώ ο Christie έβγαλε όλη τη σεζόν ως δανεικός στην Aberdeen.
H Σκωτία θα δώσει φιλικό στο Περού στις 29 Μαίου και στο Μεξικό στις 2 Ιουνίου, απέναντι σε δύο αντιπάλους που προετοιμάζονται για το Μουντιάλ της Ρωσίας που ξεκινά στις 14 Ιουνίου.

H αποστολή της Σκωτίας για τα φιλικά με Περού και Μεξικο

Goalkeepers: Jordan Archer (Millwall), Allan McGregor (Hull City) Jon McLaughlin (Hearts).

Αμυντικοί: Barry Douglas (Wolves), Jack Hendry (Celtic), Scott McKenna (Aberdeen), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Callum Paterson (Cardiff City), John Souttar (Hearts), Lewis Stevenson (Hibernian).

MέσοιStuart Armstrong (Celtic), Ryan Fraser (Bournemouth), Dylan McGeouch (Hibernian), John McGinn (Hibernian), Kenny McLean (Aberdeen), Scott McTominay (Manchester United), Jamie Murphy (Brighton & Hove Albion, δανεικός στους Rangers), Matt Ritchie (Newcastle United), Graeme Shinnie (Aberdeen), Ryan Christie (Celtic, δανεικός στην Aberdeen)

ΕπιθετικοίOli McBurnie (Swansea City, δανεικός στη Barnsley), Lewis Morgan (Celtic, δανεικός στη St Mirren), Matt Phillips (West Bromwich Albion), Johnny Russell (Sporting Kansas City).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.