Double-treble για Celtic, 2-0 τη Motherwell


Δεύτερο σερί treble για τη Celtic που νίκησε 2-0 τη Motherwell και πήρε πάλι όλα τα τρόπαια στη Σκωτία. Μοναδικό ρεκόρ για τη Celtic αλλά και τον Brendan Rodgers που έγινε ο πρώτος τεχνικός με 6 τρόπαια σε δύο σεζόν κι ο πρώτος φυσικά που το κάνει στις δύο πρώτες του σεζόν. Οι Callum McGregorστο 11’ και Olivier Ntcham στο 25’ πέτυχαν τα γκολ των τριπλούχων Σκωτίας, ενώ η Motherwell είχε δοκάρι στο 80’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Gael Bigirimana.
H Celtic είχε μόνο μία αλλαγή από τον τελευταίο αγώνα της, με τον goalkeeper Craig Gordon να επιστρέφει από τραυματισμό και να παίρνει τη θέση του Scott Bain κάτω από τα δοκάρια. Εννιά αλλαγές για τη Motherwell, με τους Richard Tait και Liam Grimshaw να είναι οι μόνοι που κράτησαν τις θέσεις τους στο βασικό σχήμα. Ο Trevor Carson επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, με τους Cedric Kipre, Tom Aldred και Charles Dunne να επανέρχονται στην άμυνα, τους Chris Cadden, Allan Campbell και Carl McHugh στα χαφ και τους Ryan Bowman και Curtis Main στην επίθεση.
Kαι οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, όμως η Celtic έδειχνε πιο απειλητική, είχε ένα σουτ του Tom Rogic που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 6’ κι άνοιξε το σκορ στο 11’Σέντρα του Mikael Lustig απομακρύνθηκε για πάει πρώτος στη μπάλα ο Callum McGregor και μετά το κοντρόλ να πιάσει ένα ασύλληπτο σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας τη στα δίχτυα.
Στο 15’ ο Kieran Tierney' έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά για να πιάσει το μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή ο Moussa Dembele στέλνοντας τη μπάλα άουτ με τη Celtic να δείχνει ασυγκράτητη.
To 2-0 ήρθε στο 25’ με σουτ του Olivier Ntcham έξω από την περιοχή, μετά από πάσα του Dembele που είχε καλύψει έξοχα τη μπάλα με το σώμα του. Ο τελικός είχε πια κριθεί, με τη Celtic να κυριαρχεί απόλυτα στο χώρο του κέντρου και να χάνει μια ευκαιρία στο 35’ όταν ο Tom Rogic έπιασε το σουτ από κοντά αλλά ο keeper της Motherwell Trevor Carson κατάφερε να αποκρούσει. Ο τεχνικός της Well, Stephen Robinson, άλλαξε το σύστημα από 3-5-2 γυρνώντας στο 4-4-2, όμως η ζημιά είχε γίνει ήδη για την ομάδα του κι η Celtic συνέχισε να ελέγχει το ματς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Οι Steelmen μπήκαν καλύτερα στο β’ μέρος κι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 47’ όμως το σουτ του Curtis Main απέκρουσε εντυπωσιακά o keeper της Celtic Craig Gordon, o οποίος λίγο αργότερα έπιασε και το μακρινό σουτ του Allan Campbell.
Η Celtic απάντησε χάνοντας δύο ευκαιρίες με τον Moussa Dembele στο 50’ και το 65’ και μία ακόμα μεγαλύτερη στο 71’ όταν ο keeper της Motherwell Trevor Carson έκανε μια εντυπωσιακή διπλή απόκρουση πρώτη σε μια κεφαλιά του Γάλλου και στη συνέχεια σε σουτ με τη μπάλα να έχει αλλάξει πορεία.
Η Mοtherwell απείλησε κυρίως με τον Gael Bigirimana που αποδείχθηκε πολύτιμη αλλαγή, είχε μια …μισοευκαιρία στο 65’ κι έστειλε στο 80’ τη μπάλα στα δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Η Celtic ουσιαστικά διαχειρίστηκε εξαιρετικά το δεύτερο ημίχρονο και πήρε πανάξια το κύπελλο φτάνοντας σε ένα ιστορικό double-treble.
Έξι τρόπαια σε δύο σεζόν για τον Brendan Rodgers που μετρά 8 νίκες σε ισάριθμα ματς στο Hampden ως τεχνικός της CelticΓενναία προσπάθεια για τη Motherwell που έφτασε σε δύο τελικούς φέτος, χάνοντας από την τριπλούχο Σκωτίας και στις δύο περιπτώσεις.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ajer (Simunovic 76), Tierney, Brown, Rogic (Armstrong 72), Ntcham, McGregor, Forrest (Sinclair 90), Dembele.
MOTHERWELL: Carson, Tait, Grimshaw, Cadden, McHugh (Bigirimana 56), Main, Bowman, Dunne, Aldred, Kipre, Campbell (Frear 58).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.