Kράτησαν οι Pars, 0-0 με Dundee United

Παρότι βρέθηκε να παίζει με 10 παίκτες από το 54’, η Dunfermline έμεινε όρθια στην έδρα της, απέναντι στη Dundee Utd που είχε και δοκάρι με τον Declan McManus, στον πρώτο προημιτελικό των play-off ανόδου στην Premiership.
Oι Pars δεν είχαν κερδίσει τη United στο East End Park τα 11 τελευταία χρόνια, μετρούσαν όμως 10 σερί ματς χωρίς ήττα και μπήκαν με αυτοπεποίθηση στο ματς, κατεβάζοντας την ίδια ενδεκάδα που ξεκίνησε στο προηγούμενο παιχνίδι τους, το 4-0 επί της Dumbarton.
Δύο αλλαγές έκανε ο Csaba Laszlo της Dundee Utd, στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει το Σάββατο στο 2-0 επί της Livingston 2-0, με τους Flood και Mikkelsen να ξεκινούν στις θέσεις των Stanton και Slater.
Οι γηπεδούχοι έκαναν μια αναγκαστική αλλαγή στο 24’, όταν ο Andy Ryan υπέστη τράβηγμα κι έδωσε τη θέση του στον Declan McManus, μια αλλαγή που της βγήκε σε καλό αφού ο McManus ήταν μια δυνεχή απειλή για την εστία της United. Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του παραλίγο να σκοράρει δεν κατάφερε όμως να βρει τη μπάλα στη σέντρα του Nicky Clark, ενώ λίγο αργότερα έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι. Η αποβολή του Lee Ashcroft στο 54’ (ανέτρεψε τον Scott McDonald που ήταν σε προφανή θέση για γκολ) άλλαξε τα δεδομένα, η Dundee Utd είχε  ευκαιρίες με τους Scott Fraser and McDonald, κι οι Pars όμως απείλησαν με τον Fraser Aird να υποχρεώνει τον keeper της United, Deniz Mehmet, σε μια εντυπωσιακή απόκρουση. Και ο keeper των γηπεδούχων όμως, ο Lee Robinson έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις, οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση που έληξε χωρίς τέρματα.
Η ρεβάνς την Παρασκευή στο Tannadice θα κρίνει ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Livingston στα ημιτελικά σε ακόμα μια διπλή αναμέτρηση.

DUNFERMLINE: Robinson, Williamson (Wedderburn 86), Martin, Morris, Ashcroft, Craigen, Vincent, Aird, Higginbotham (Talbot 61), Ryan (McManus 25), Clark.
DUNDEE UNITED: Mehmet, Murdoch, McDonald, Mikkelsen (Lyng 75), Fraser, King, Flood, Robson, Gillespie (Stanton 67), Ralston, Mohsni.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.