Η Livi στον τελικό των play off, 1-1 με Dundee Utd


Δεύτερη σερί άνοδο διεκδικεί η Livingston που έφερε 1-1 στην έδρα της με τη Dundee Utd και χάρη στη νίκη της με 3-2 στο πρώτο ματς, τη Δευτέρα στο Tannadice, προκρίθηκε στον τελικό των play-off ανόδου στην Premiership.
Παρότι το Χ βόλευε τους γηπεδούχους η Livingston μπήκε δυνατά κι άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’. Ο Keaghan Jacobs εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στο πίσω δοκάρι, ο Declan Gallacher τη γύρισε για να έρθει με κεφαλιά ο Alan Lithgow και να τη στείλει στα δίχτυα την ώρα που κάποιοι από τους 4.508 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο δεν είχαν κάτσει καλά καλά στις θέσεις τους.
Η Dundee United έφερε το ματς στα ίσα στο 21’ με τον Scott Fraser να τελειώνει ιδανικά την πάσα του Scott McDonald. Η United ήθελε ακόμα ένα γκολ για να πάρει τη νίκη (δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ), δεν το βρήκε όμως ποτέ σε μια γεμάτη ένταση συνέχεια.
Ήταν οι γηπεδούχοι που έφτασαν κοντά στο γκολ στο ξεκίνημα του β’ μέρους όταν ο Jacobs Scott Pittman έστειλε με πλασέ τη μπάλα στο δοκάρι, με τον Jordan Thomson να παίρνει το rebound αλλά να διώνχεται αυτή τη φορά η μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Η United είχε μια καλή στιγμή με τον King
King αλλά στάθηκε και τυχερή όταν ο αμυντικός της Bilel Mohsni φάνηκε να κάνει πέναλτι διώχνοντας τη μπάλα με το χέρι πριν φτάσει στο κεφάλι του Declan Gallacher. Η Livi δεν κλείσθηκε, είχε ακόμα ένα δοκάρι με τον Scott Robinson όμως οι Tangerines έριξαν ότι είχαν και δεν είχαν μπροστά στα τελευταία λεπτά, κι έχασαν στις καθυστερήσεις τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, με τον keeper των γηπεδούχων Νeil Alexander να αποκρούσει εξ’επαφής το σουτ του Scott McDonald.
Η Dundee United μένει για δεύτερη σερί σεζόν στην Championship, η Livingston περιμένει στον τελικό την προτελευταία ομάδα της Premiership, Partick Thistle ή Ross County. Διεκδικεί μια δεύτερη σερί άνοδο και την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 2006.

LIVINGSTON Alexander, Lithgow, Halkett, Gallagher, Longridge, Pittman, Byrne, Mullin (Cadden 68), De Vita (Thompson 19), Miller (Robinson 87), Jacobs.
DUNDEE UTD Lewis, Murdoch, Durnan, Mohsni, Ralston, Gillespie (McMullan 83), Stanton, King, McDonald, Fraser, Mikkelsen (Smith 76).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.