Λίγη αλλά τυχερή η Σκωτία, έχασε μόνο 1-0 στο Μεξικό


Ήττα με 1-0 για τη Σκωτία στο Estadio Azteca από το Μεξικό που έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, είχε δύο δοκάρια (κι ένα η Σκωτία), με το τελικό σκορ να κολακεύει τους φιλοξενούμενους.
Ο Jon McLaughlin έκανε το ντεμπούτο του κάτω από τα δοκάρια (το ίδιο συνέβη και με τον Scott Bain που μπήκε στη θέση του στο β’ μέρος) σε μια αρκετά άπειρη ενδεκάδα για τη Σκωτία, αφού ο πιο έμπειρος παίκτης ήταν ο Callum Paterson με μόλις 8 συμμετοχές, ενώ κανείς από την ενδεκάδα δεν είχε σκοράρει με την εθνική. O Alex McLeish έκανε 7 αλλαγές στην ενδεκάδα που κατέβασε στην ήττα με 2-0 στο Περού τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τους Jon McLaughlin, Jack Hendry, Shinnie, Johnny Russell, Callum Paterson, Oliver McBurnie και Ryan Christie να ξεκινούν αντί των Jordan Archer, Charlie Mulgrew, Lewis Stevenson, Scott McTominay, John McGinn, Jamie Murphy και Matt Philips.
Το Μεξικό κατέβασε δυνατή ενδεκάδα με τον Juan Carlos Osorio να κάνει 8 αλλαγές στην ομάδα που είχε ξεκινήσει στο 0-0 με την Ουαλία. Ο επιθετικός της West Ham United, Javier Hernandez, ήταν στον πάγκο, όμως η ενδεκάδα ήταν πολύ κοντά σε αυτή που αναμένεται να παίξει στο Μουντιάλ της Ρωσίας, με τον Raul Jimenez της Benfica μπροστά, τον Hirving Lozano της PSV Eindhoven, τον Carlos Vela του Los Angeles και τον Hector Herrera της Porto, ενώ κάτω από τα δοκάρια επέστρεψε ο goalkeeper της Standard Liege, Gullermo Ochoa, που έφτασε τις 93 συμμετοχές με το Μεξικό κι είχε το περιβραχιόνιο.
Η Σκωτία δεν κλείστηκε στο πρώτο μέρος, τουλάχιστον στην αρχή κι είχε μια καλή ευκαιρία στο 10’ όταν το σουτ του Callum Paterson μάζεψε ο goalkeeper Guillermo Ochoa. Το Μεξικό άνοιξε το σκορ στο 13’ με σουτ του Giovani dos Santos, ακολούθησαν μερικά άστοχα σουτ για τους γηπεδούχους που άγγιξαν το 2-0 στο 26’ όμως η βολίδα του Layun έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 36’ ο goalkeeper Jon McLaughlin έδιωξε τη βολίδα του Lozano στο 40’ ο Giovani dos Santos έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων κι ο …βομβαρδισμός των γηπεδούχων τελείωσε με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.
Ο Scott Bain ήταν ο keeper της Σκωτίας στο β’ μέρος κι ανέλαβε άμεσα δράση κάνοντας ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο. Έκανε μια διπλή απόκρουση στο 46’ σταματώντας διαδοχικά τους Lozano και Hector Herrera, με τη Σκωτία να αγγίζει την ισοφάριση στη μόνη της αξιόλογη επίθεση τρία λεπτά αργότερα. 
Ο Johnny Russell έβγαλε τη σέντρα όμως η κεφαλιά του Oli McBurnie έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Σκωτία βέβαια μόνο άτυχη δεν μπορεί να νοιώθει με τους γηπεδούχους να χάνουν σωρεία ευκαιριών στη συνέχεια. Χαρακτηριστική η φάση του 54’ με τον Vela μόνο του στην περιοχή να μην τελειώνει τη φάση αλλά να γυρίσει στον Layun που έπιασε το σουτ από κοντά με τη μπάλα να σταματά ανάμεσα στους Bain και Shinnie που συνδυάστηκαν για να αποτρέψουν ένα βέβαιο γκολ. Στο 65’ ο Lozano έπιασε μια βολίδα που τράνταξε το δοκάρι για να έρθει μετά ο Marco Fabian και να στείλει τη μπάλα άουτ, στο 70’ ο Bain απέκρουσε την κεφαλιά του Lozano κι ο Peralta που ακολούθησε τη φάση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν offside ενώ στο 90’ ο Jesus Corona βρέθηκε απέναντι από τον Bain κι έστειλε με λόμπα τη μπάλα στην εστία αλλά ο Mulgrew την έδιωξε με κεφαλιά πριν καταλήξει στα δίχτυα.
Η Σκωτία φάνηκε πολύ λίγη, στάθηκε πολύ τυχερή και το μόνο ελαφρυντικό είναι ότι η ομάδα που θα παίξει στο Nations League τον Σεπτέμβρη θα είναι πολύ διαφορετική.

ΜΕΞΙΚΟ: Ochoa, Gallardo, Salcedo (Marquez 45), Ayala, Layun, Alvarez, Herrera (Fabian 58), Giovani dos Santos (Jonathan dos Santos 57), Lozano (Corona 73), Vela (Aquino 63), Jimenez (Peralta 57).
ΣΚΩΤΙΑ: McLaughlin (Bain 45), O'Donnell, Hendry, McKenna, Shinnie, McLean (Cadden 55), McGeouch, Paterson (Mulgrew 55), Christie (McGinn 55), Russell, McBurnie (Morgan 80).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.