Ο King Kenny γίνεται Sir Kenny


O Kenny Dalglish θα χριστεί ιππότης αφού το όνομα του 67χρονου Σκωτσέζου είναι στη λίστα αυτών που θα τιμηθούν στα γενέθλια της βασίλισσας. Ο θρυλικός King Kenny θα πάρει τον τίτλο του ιππότη ως αναγνώριση της προσφοράς του στις οικογένειες των θυμάτων του Hillsborough και του φιλανθρωπικού του έργου με το “Marina Dalglish Appeal”,  ίδρυμα που λειτουργεί μαζί με τη σύζυγο του Marina, η οποία κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη με τον καρκίνο του στήθους.
Από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει ποτέ το βρετανικό ποδόσφαιρο έκανε μεγάλη καριέρα με τη Celtic (1969-1977) και τη Liverpool (1977-1990), τις μοναδικές ομάδες στις οποίες έχει αγωνισθεί, ενώ στους Reds διακρίθηκε και ως προπονητής.
Ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε 4 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και ένα League Cup Σκωτίας με τη Celtic τη φανέλα της οποίας φόρεσε 204 φορές σημειώνοντας 112 γκολ.
Ως παίκτης της Liverpool κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 4 League Cup και 7 Charity Shield Αγγλίας, 3 κύπελλα πρωταθλητριών κι ένα ευρωπαϊκό Super Cup. Φόρεσε 355 φορές τη φανέλα της Liverpool σημειώνοντας 230 γκολ.
Ως προπονητής κατέκτησε με τη Liverpool 3 πρωταθλήματα δύο κύπελλα κι ένα League Cup Αγγλίας, ένα League Cup με τη Celtic κι ένα πρωτάθλημα Αγγλίας με τη Blackburn.
Θεωρείται ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών για τη Liverpool κι έχει θέση στην καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών της Celtic. Ζωντανός θρύλος της Liverpool o King Kenny έχει από φέτος τη δική του κερκίδα στο Anfield.
Eίναι ο recordman συμμετοχών στην εθνική Σκωτίας τη φανέλα της οποίας έχει φορέσει 102 φορές και ο πρώτος σκόρερ με 30 γκολ, ρεκόρ που μοιράζεται με το Denis Law.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.