Δουλεύει με …Σκωτσέζο η επίθεση της Αγγλίας


Ο Σκωτσέζος Allan Russell είναι ο προπονητής των επιθετικών της εθνικής Αγγλίας και πολλοί πιστώνουν -και- σε αυτόν την πρόκριση των Άγγλων στα πέναλτι στο παιχνίδι με την Κολομβία, αλλά και την εκτελεστική δεινότητα του Harry Kane.
O 37χρονος Σκωτσέζος είναι από τους πρώτους εξειδικευμένους γυμναστές επιθετικών κι αναπόστατο μέλος της ομάδας του Gareth Southgate. Έχει βοηθήσει πολύ τους επιθετικούς της Αγγλίας στις στημένες φάσεις, όχι μόνο στις εκτελέσεις των φάουλ και των πέναλτι αλλά γενικά στις κινήσεις τους στο χώρο, όλα αυτά αποτελεούν μέρος της προπονητικής ρουτίνας του.
O πρώην επιθετικός των Hamilton, St Mirren και Kilmarnock πήρε την ιδέα ίταν έπαιξε μπάλα στις Η.Π.Α. σύμφωνα με τον παλιό συμπαίκτη του, Tam McManus. Ο Russell έπαιξε τα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Αμερική, στην Carolina Railhawks στη Βόρεια Καρολίνα και μετά στην Orange County Blues στο Los Angeles. Εκεί διαπίστωσε την επιρροή που είχαν οι εξειδικευμένοι γυμαστές του Αμερικάνικου ποδοσφάιρου, του rugby δηλαδή.
Υπήρχαν ξεχωριστοί γυμναστοί για την άμυνα και την επίθεση, για όλες τις θέσεις.
Ξεκίνησε να δουλεύει αρχικά με παιδιά, έφτιαξε τη δική του εταιρεία κι έφερε την κουλτούρα του γυμναστή επιθετικών στη Βρετανία. Ήδη υπήρχαν γυμναστές για τους τερματοφύλακες ο δρόμος ήταν ανοικτός. Η προπόνηση του περιλαμβάνει επίσης σουτ και κεφαλιές από διαφορετικές γωνίες, υπό και χωρίς πίεση, κινήσεις με ή χωρίς τη μπάλα και άλλα πολλά που αν μη τι άλλο φαίνεται να έχουν ωφελήσει τα μέγιστα την εθνική Αγγλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.