Eντυπωσιακή Celtic, 4-1 τη Standard Liege σε φιλικό

H Celtic προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο της Standard Liege, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε ένα ακόμα φιλικό, το πρώτο μπροστά στο κοινό της αυτό το καλοκαίρι. Οι Odsonne Edouard στο 14', Moussa Dembele στο 21' και Callum McGregor στο 41' σκόραραν στο πρώτο μέρος, με τον νεαρό Mikey Johnston να έρχεται από τον πάγκο για να κάνει το 4-0 στο 62', εντυπωσιάζοντας σε ένα ακόμα φιλικό. Οι Βέλγοι μείωσαν σε 4-1 στο 72' με τον Duje Cop, το μόνο που έδειξε πάντως να φρενάρει τη Celtic ήταν το …σύστημα αυτόματου ποτισμού που έμπαινε κατά λάθος σε λειτουργία στο β’ μέρος.
O Βrendan Rodgers χρησιμοποίησε δύο ενδεκάδες, μία σε κάθε μέρος, ξεκινώντας με τους βασικούς κι η διαφορά ήταν αισθητή. Παρότι οι Βέλγοι έκαναν την πρώτη φάση, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Celtic, όταν ο Moussa Dembele έστειλε τη  μπάλα στο δοκάρι στο 11’
Το σκορ άνοιξε τρία λεπτά αργότερα με εντυπωσιακό τελείωμα του Odsonne Edouard που έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» σουτάροντας από το ύψος της περιοχής. Στο 21’ ο Moussa Dembele κέρδισε τη μπάλα από τον full-back των Βέλγων, Moussa Djenepo, και την πέρασε πάνω από τον εξερχόμενο keeper, Gillet, κάνοντας με «λόμπα» το 2-0. Ο Callum McGregor, που δημιούργησε το πρώτο γκολ, έκανε το 3-0 στο 41’, σκορ με το οποίο τελείωσε το πρώτο μέρος.
Ο Brendan Rodgers κατέβασε μια διαφορετική ενδεκάδα, παρόλα αυτά όμως η Celtic σκόραρε ξανά, με τον Mikey Johnston στο 62’.
Οι Βέλγοι που έκαναν φάσεις και στο πρώτο μέρος, έκαναν πολύ περισσότερες στο δεύτερο και ο Conor Hazard, που είχει πάρει τη θέση του Scott Bain, χρειάστηκε να κάνει πολλές αποκρούσεις. Το γκολ για τους Βέλγους ήρθε στο 72’ από τον Duje Cop και το 4-1 έμεινε μέχρι τέλους.
Εξαιρετική εμφάνιση από τους τριπλούχους Σκωτίας που υποδέχονται ττην Τετάρτη την Alashkert στη ρεβάνς της νίκης τους με 3-0 στην Αρμενία, στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League.

CELTIC: (πρώτο ημίχρονο) Bain, Hendry, Ajer, Simunovic, Tierney, Brown, Ntcham, Forrest, Edouard, McGregor, Dembele. 
(Δεύτερο ημίχρονο) Hazard, Ralston, Welsh, Compper, Miller, Eboue, Allan, Johnston, Henderson, Sinclair, Christie.
STANDARD LIEGE: Gillet, Luyindama, Laifis (Vanhesden 80), Kosanovic (Pocognoli 46), Cavanda (Fai 46), Cimirot (Agbu 76), Marin, Edmilson, Mpoku, Djenepo (Bastien 68), Emond (Cop 46).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.