Τα …κατάφεραν οι Hibs, 6-4 τη Runavík

H Ηibernian βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 6’ και 3-2 στο 35’ από τη Runavik σε απίστευτο ματς στα Φερόε, για να πάρει τελικά τη νίκη με 6-4.
Με τον αμυντικό Paul Hanlon να έχει μείνει στη Σκωτία λόγω τραυματισμού, ο νεαρός Ryan Porteous, ξεκίνησε στη θέση του, όπως και ο αρχηγός David Gray για τους Hibs, ενώ στη βασικό ενδεκάδα ήταν και ο John McGinn, για τον οποίο η Celtic είδε δύο προτάσεις της να απορρίπτονται. Στα χαφ και ο Marvin Bartley για μια Hibernian που βρέθηκε να χάνει 2-0 στα πρώτα 6 λεπτά!
Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Efe Ambrose έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και στο 6’ ο αρχηγός των γηπεδούχων Klaemint Olsen έκανε το 2-0.
Με τους Hibs να έχουν κερδίσει 6-1 στο πρώτο ματς, λίγοι σκέφτηκαν …επική ανατροπή στα Φαρόε από τους γηπεδούχους, η Hibernian πάντως αντέδρασε. Μείωσε στο 10’ με βολίδα του John McGinn κι έφερε το ματς στα ίσα στο 16’.
Ο McGinn έγινε από σκόρερ δημιουργός κι ο Lewis Stevenson έκανε από κοντά το 2-2, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, όμως η κεφαλιά του έφυγε άουτ.
Το προβάδισμα πήρε ξανά η Runavik στο 35’. Με τη βροχή να πέφτει ο Marvin Bartley διαμαρτυρήθηκε για φάουλ κι η χαλάρωση των Hibs επέτρεψε στον Klaemint Olsen να πιάσει το σουτ έξω από την περιοχή κάνοντας το 3-2.
Στο 45’ οι Hibs έκαναν το 3-3 με τον David Gray σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.
Στο 50’ οι φιλόξενούμενοι φάνηκε να σοβαρεύονται, όταν ο John McGinn εκτέλεσε φάουλ κι ο Efe Ambrose εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ κάνοντας το 4-3 για την ομάδα του, με την ομίχλη που ακολούθησε τη βροχή να αρχίσει να πυκνώνει.
Ο Klaemint Olsen όμως είχε άλλη άποψη και τιμώρησε ξανά την ομάδα του Εδιμβούργου. Ο αρχηγός της Runavik έσκαψε τη μπάλα με ένα ιδανικό πλασέ στην περιοχή κι έκανε hat-trick ισοφαρίζοντας σε 4-4.
Η συνέχεια ανήκε στον Stevie Mallan που πέτυχε δύο εντυπωσιακά γκολ σε 7 λεπτά. Στο 70’ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ από τα 27 μέτρα έκανε το 5-4 για τους Hibs και στο 77’ είδε τον keeper των γηπεδούχων έξω από την εστία και με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ έκανε το 6-4 για την ομάδα του Εδιμβούργου.
Οι Hibs πέρασαν με δύο νίκες, όπως αναμενόταν και θα βρουν τώρα μπροστά τους τον Αστέρα Τρίπολης.

NSI RUNAVIK: E.Joensen, Ba Hansen, J.Joensen, Langgaard, Heintze, M.Olsen (B.Hansen 71), F Benjaminsen, Justinussen, J.Benjaminsen, K.Olsen (J.Mortensen 74), Knudsen.
HIBERNIAN: Bogdan, Ambrose, Whittaker (Slivka 77), Porteous, Gray, Mallan, Bartley (Gullan 88), McGinn, Stevenson, Shaw (Swanson 78), Kamberi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.