Mε ανατροπή (και 3 δοκάρια) η Celtic, 3-1 τη Rosenborg

Παρότι βρέθηκε να χάνει στο 15’ από το γκολ του Birger Meling, η Celtic νίκησε 3-1 τη Rosenborg με δύο γκολ του Odsonne Edouard στο 43’ και το 75’ κι ένα του Olivier Ntcham στο 46’, ενώ είχε και δύο δοκάρια, παίρνοντας σοβαρό προβάδισμα για τη ρεβάνς της Νορβηγίας.

Η Celtic είχε δύο αλλαγές από το προηγούμενο παιχνίδι της, το 3-0 επί της Alashkert, με τους Cristian Gamboaκαι Scott Sinclair να παίρνουν τις θέσεις των Jozo Simunovic και Moussa Dembele, αφού ο πρώτος ήταν τιμωρημένος και ο δεύτερος τραυματίας.
H τριπλούχος Σκωτίας ξεκίνησε δυνατά, είχε ένα σουτ του Scott Sinclair που έφυγε άουτ και μια προσπάθεια του Odsonne Edouard στο 6’, με τον Γάλλο να μη βρίσκει τη μπάλα όπως θα ήθελε, για να καταλήξει στην αγκαλιά του Nορβηγού goalkeeper, Andre Hansen.
Το σκορ όμως άνοιξαν οι Νορβηγοί στο 15’. Ο Jack Hendry έχασε τη μπάλα κι ο Nicklas Bendtner την έδωσε στον full-back των Νορβηγών, Birger Meling που με τη σειρά την έστειλε στα δίχτυα του Craig GordonΗ Celtic προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα όμως η κεφαλιά του Kristoffer Ajer στο 20’ έφυγε άουτ, ενώ στο 29’ το σουτ του Callum McGregor από το ύψος της περιοχής απέκρουσε ο Andre Hansen.
Η Celtic θα μπορούσε να έχει ένα πέναλτι στο 33’ όταν ο Olivier Ntcham ανατράπηκε στην περιοχή όμως ο Βέλγος διαιτητής Bart Vertenten είχε άλλη άποψη. Οι Bhoys κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 43’ με ένα εξαιρετικό τελείωμα του Odsonne Edouard και γυρισαν το ματς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Ήταν ο Olivier Ntcham που με μια εντυπωσιακή ελευθερώθηκε κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Celtic σε τροχιά νίκης. Ο Ntcham είχε και δοκάρι στο 67’ όταν πήρε την πάσα του Forrest κι ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει ακόμα ένα γκολ, όμως ο keeper των φιλοξενούμενων, Andre Hansen, κατάφερε να βρει τη μπάλα στέλνοντας τη στο δοκάρι. Νωρίτερα δοκάρι είχε βρεί και μια σέντρα-σουτ του Callum McGregor, το 3-1 ήρθε τελικά στο 75’Ήταν ακόμα μια εξαιρετική πάσα του James Forrest με τον 20χρονο Odsonne Edouard να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με ένα ακόμα εξαιρετικό τελείωμα, φτάνοντας τα τρία σε ισάριθμα ματς στο Champions League.
Στο 84’ η Celtic άγγιξε το 4-1 όμως αυτή τη φορά η κεφαλιά του Jack Hendry, σε εκτέλεση φάουλ του Callum McGregor, βρήκε το δοκάρι, τρίτο για τη Celtic. To 3-1 δείχνει να είναι αρκετό για τους τριπλούχους Σκωτίας, με βάση και την εικόνα των Νορβηγών, με το πέρασμα τους από την Αθήνα και το ΟΑΚΑ να δείχνει όλο και πιο πιθανό.
CELTIC: Gordon, Tierney, Hendry, Ajer, Gaboa, Brown, Ntcham (Rogic 86), McGregor, Forrest, Sinclair, Edouard.
ROSENBORG: Andre Hansen, Hedenstad, Meling, Reginiussen, Jensen, Bendtner, Trondsen, Hovland, Levi, Helland (Gersbach 72), Lundemo (Sοderlund 61).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.