Παράδεισος για …ΑΕΚ, 1-1 στο Celtic Park


H Celtic είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά το 1-1 που πήρε πανάξια η ΑΕΚ στο Celtic Park, παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 57’, μετά την αποβολή του Γαλανόπουλου. Οι Bhoys είχαν προηγηθεί στο 17’ με τον Callum McGregor, η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 44’ με τον Κλωναρίδη κι άντεξε μέχρι το τέλος, βάζοντας πολύ δύσκολα στη Celtic στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης.

Ο Kieran Tierney επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας για τη Celtic και ο Jack Hendry στο κέντρο της άμυνας, με τους Jozo Simunovic και Jonny Hayes να πηγαίνουν στον πάγκο, σε σχέση με το ματς του Σαββάτου με τη Livingston.
Στα χαφ ο Oliver Ntcham, μαζί με τον αρχηγό της ομάδας Scott Brown και τον Odsonne Edouard στην επίθεση.
H AEK ήταν αυτή που ξεκίνησε πιέζοντας την άμυνα της Celtic κι είχε μόλις στο 2’ μια καλή στιγμή, με τον Κώστα Γαλανόπουλο και τον keeper των γηπεδούχων Craig Gordon να αντιδρά σωστά.
Η Celtic με τη σειρά της μια καλή στιγμή στο 6’ με ενέργεια του Tierney, για να κάνει την πρώτη φάση στο 9’ όταν το σουτ του Callum McGregor απέκρουσε ο keeper της Ένωσης Βασίλης Μπάρκας. Ο McGregor θα έβρισκε δίχτυα 8 λεπτά αργότερα, όταν σε σέντρα του Kieran Tierney η μπάλα άλλαξε πορεία κι ο μέσος της Celtic με αστραπιαία κίνηση γύρισε και την έστειλε στα δίχτυα. 1-0 στο 17’ με την ΑΕΚ πάντως να μην πανικοβάλλεται και να αντιμετωπίζει εύκολα τις επιθέσεις της Celtic. Στη συνέχεια βγήκε μπροστά με καθαρό μυαλό, απείλησε με ένα σουτ του Πορτογάλου Helder Lopes που έδιωξε σε κόρνερ ο Craig Gordon και στο 44’ έφερε το ματς στα ίσα. Εκτεθειμένη αμυντικά η Celtic με τη σέντρα από τα αριστερά να βρίσκει τον αμαρκάριστο Κλωναρίδη που με σουτ τελείωσε ιδανικά τη φάση.
Το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος, με τη Celtic να μπαίνει ορεξάτη αλλά να περιορίζεται στο 52’ σε ένα μακρινό σουτ του Olivier Ntcham.
Στάθηκε τυχερή στη φάση του 57’ όταν ο Κώστας Γαλανόπουλος πήρε δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα στον James Forrest κι αύξησε την αναμενόμενη πίεση ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ. H απειλή ήρθε πάλι από ένα μακρινό σουτ του Ntcham στο 66’, η καλή στιγμή για τη Celtic όμως ήταν η κεφαλιά του Leigh Griffiths (που είχε μπει 7 λεπτά νωρίτερα) στο 71’.
Οι Bhoys βρήκαν μια ομάδα που παρότι είχε αριθμητικό μειονέκτημα αμυνόταν καλά, χωρίς να κλείνεται στην περιοχή, η πίεση συνεχίστηκε, αλλά η επόμενη φάση έγινε στο 81’ με σουτ -πάλι- του Ntcham, με τη μπάλα να καταλήγει εύκολα στην αγκαλιά του Μπάρκα, ενώ στο 93’ ήταν πάλι ο Ntcham που δοκίμασε το πόδι του πάλι έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Η ΑΕΚ ήτανκαλή και κοντρολαρισμένη και πέρα από το γκολ κέρδισε τις εντυπώσεις δημιουργώντας νευρικότητα στους τριπλούχους Σκωτίας, που είναι πια με την πλάτη στον τοίχο κι έχει ένα βουνό να σκαρφαλώσει στη ρεβάνς βάσει και της εμφάνισης των δύο ομάδων.
CELTIC: Gordon, Lustig (Sinclair 77), Hendry, Ajer, Tierney, Brown, Ntcham, McGregor, Forrest, Rogic (Griffiths 64), Edouard.
AEK: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Helder Lopes, Γαλανόπουλος, Andre Simoes, Μπακασέτας (Alef 66), Κλωναρίδης (Rodrigo Galo  80), Boye, Livaja (Ponce 77).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.