100άρης ο Γκρίφις, 3-0 η Celtic τη Suduva

Ο Leigh Griffiths έφτασε τα 100 γκολ με τη φανέλα της Celtic, ανοίγοντας στο 27’ το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ κι η Celtic πήρε μια άνετη πρόκριση στους ομίλους του Europa League επικρατώντας με 3-0 της Suduva, σε ένα ματς που οι Moussa Dembele και Odsonne Edouard ήταν εκτός αποστολής, με τον πρώτο πάντως να φαίνεται ότι θα μείνει στη Celtic.
Επιθετικός μονόλογος της Celtic με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο Leigh Griffiths είχε ένα σουτ πάνω στον goalkeeper των Λιθουανών, ο Olivier Ntcham ένα άλο έξω από την περιοχή που έφυγε ελάχιστα άουτ. Το σκορ άνοιξε στο 27’ με τον Leigh Griffiths να εκτελεί απευθείας φάουλ φτάνοντας τα 100 γκολ με τη φανέλα της Celtic. Oι Bhoys συνέχισαν να πιέζουν, ο goalkeeper Ivan Kardum απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Olivier Ntcham, για να έρθει το 2-0 στο 52’. Ο Leigh Griffiths κράτησε τη μπάλα και στην έστρωσε στον Scott Sinclair, που βρήκε τον Callum McGregor κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα. Σουτ του Kieran Tierney έξω από την περιοχή απέκρουσε δύσκολα ο Ivan Kardum, με τη Celtic να έχει κέφια και να ψάχνει κι άλλα γκολ. Το 3-0 ήρθε στο 61’ με κόρνερ του Griffiths και τον Νορβηγό αμυντικό Kristoffer Ajer να πετυχαίνει με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Celtic. O Jonny Hayes έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 80’, παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Ivan Kardum υποδείχθηκε όμως σε θέση offside, στο 88΄ο Sinclair έχασε μεγάλη ευκαιρία, η Celtic κυνήγησε μέχρι τέλους ένα τέταρτο γκολ που δεν ήρθε ποτέ. Πήρε όμως μια εύκολη πρόκριση στους ομίλους του Europa League και μια ώθησε ενόψει του ντέρμπι με τους Rangers την Kυριακή.
CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata, Ajer, Tierney (Izaguirre 69), McGregor, Brown, Ntcham, Johnston (Hayes 79), Griffiths (Christie 65), Sinclair.
SUDUVA: Kardum, Svrljuga, Gajduchik, Jankauskas, Zivanovic, Slavickas, Acevedo, Cadjenovic (Leimonas 56), Offenbacher, Cicilia, Gotal (Kasparavicius 73).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.