Χ-αλαρά η Celtic, 0-0 στη Νορβηγία

Η Celtic πέρασε εύκολα αυτή τη φορά από το Lerkendal, και μπορεί πια να σκέφτεται τα ματς με την ΑΕΚ.
Το 3-1 του πρώτου ματς έδινε άλλον αέρα στην τριπλούχο Σκωτίας κι η χαλαρότητα ήταν εμφανής, με τους Bhoys να παίρνουν την πρόκριση καταβάλλοντας τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια.

Η Celtic επαναπαύθηκε υπερβολικά στο πρώτο μέρος, έδωσε χώρο στη Rosenborg κι οι Νορβηγοί πήραν αυτοπεποίθηση χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. 
Ήταν μια κεφαλιά του Marius Lundemo' απέκρουσε εντυπωσιακά ο Craig Gordon, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο keeper της Celtic είχε σταματήσει στον αέρα τον Alexander Soderlund.
Με το ξεκίνημα του β’ μέρους η Celtic κόντεψε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Ήταν μια εντυπωσιακή ενέργεια του Odsonne Edouard, που έπιασε το φαλτσαριστό σουτ στέλνοντας τη μπάλα να φύγει ελάχιστα άουτ, μερικά εκατοστά από τη συμβολή των δοκών στο 46’.
Οκτώ λεπτά αργότερα ο Olivier Ntcham's έπιασε ένα συρτό σουτ που μάζεψε ο goalkeeper της Rosenborg Andre Hansen, η Celtic κυκλοφορούσε πια καλύτερα τη μπάλα κι έβγαινε περισσότερο μπροστά.
Οι Νορβηγοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ένα σουτ του Jonathan Levi στο 64’ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον goalkeeper, Craig Gordon, με την πάροδο του χρόνου το παιχνίδι γινόταν όλο και ευκολότερο για τη Celtic.
Η ανούσια υπεροχή των Νορβηγών συνεχίστηκε μέχρι τέλους, η Celtic έκανε την απαραίτητη οικονομία δυνάμεων και περιμένει την άλλη βδομάδα την ΑΕΚ στη Γλασκώβη.

ROSENBORG: Hansen, Hedenstadt, Hovland, Reginiussen, Meling Jensen, Lundemo, Trondsen (Vilhjalmsson 75), Helland (Levi 58), Bendtner, Soderlund.
CELTIC: Gordon, Gamboa, Jack Hendry, Ajer, Tierney (Lustig 85), Forrest (Rogic 63), McGregor, Brown, Ntcham, Sinclair, Edouard (Christie 72)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.