O …τρόπος της Celtic και ο Boyata


O Dedryck Boyata συνέχισε να βρίσκεται στο επίκεντρο, το γκολ του που έκρινε τη χθεσινή αναμέτρηση της Celtic με τη Hamilton, βοήθησε τα μέγιστα στο να φουντώσει η αντιπαράθεση για το πρόσωπο του, μεταξύ των οπαδών της CelticO Βέλγος αμυντικός δεν είχε έρθει στην Αθήνα για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ, λέγοντας ότι είναι τραυματίας, ο Βrendan Rodgers δεν το επιβεβαίωσε ο Leigh Griffiths το διέψευσε, αναπόφευκτα έγινε …μαύρο πρόβατο για τους οπαδούς της Celtic. H Celtic είχε απορρίψει νωρίτερα πρόταση της Fulham ενώ υπάρχει κι έντονη φημολογία που τον έφερνε να θέλει να πάει στη Seville.
Για να φτάσουμε στο χθεσινό παιχνίδι, τα νέα που τον έφερναν στο βασικό σχήμα κυκλοφόρησαν γρήγορα, για να ανεβάσει εγκαίρως η Green Brigate (ο πιο θερμός πυρήνας οπαδών της Celtic) πανό που έγραφε "Boyata not fit to wear the jersey".
Γνωστή για τις έντονες αντιδράσεις η Green Brigate (έχει έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση της Celtic (έχει κλείσει την κερκίδα της αρκετές φορές) ενώ έτυχε παγκόσμιας αναγνώρισης στο θέμα με τις σημαίες της ΠαλαιστίνηςΘερμοκέφαλοι με την καλή -για κάποιους και με την κακή- έννοια δεν διστάζουν να πουν-προβάλλουν τη γνώμη τους, αδιαφορώντας πάντα για τις συνέπειες.
Είναι αυτό όμως ο περίφημος Celtic way; Όχι, θα πουν οι πιο παλιοί οπαδοί της Celtic, δεν συμπεριφέρεσαι έτσι. Ποιο είναι το λάθος, αν υπάρχει τέτοιο, της Brigate; Φυσικά δεν γίνεται να έχει πάντα δίκιο, όπως δε γίνεται να έχει πάντα άδικο. Δύσκολα θα βρεις οπαδό της Celtic που να …γουστάρει (τουλάχιστον μέχρι χθες) τον Boyata, oι περισσότεροι όμως θα ισχυριστούν ότι άλλο αυτό κι άλλο να είσαι εναντίον του όταν φορά τα Hoops. Aπό τη στιγμή που φορά τη φανέλα της ομάδας σου οφείλεις να τον στηρίξεις, εκτός αν κάνει κάτι πολύ προσβλητικό φορώντας τη απέναντι στο σύλλογο. Επειδή αυτό εδώ είναι καθαρά άρθρο γνώμης αυτή είναι η άποψη μας. 
Ο Boyata είναι παίκτης της Celtic, όλα δείχνουν ότι για …καπρίτσιο δεν ήρθε στην Αθήνα χωρίς όμως να υπάρξει κάποια απόδειξη ή επίσημη επιβεβαίωση ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Γιατί να τον χρησιμοποιήσει ο Rodgers; H απάντηση είναι ολοφάνερη, είναι ο καλύτερος που έχει στη συγκεκριμένη θέση κι έρχεται ντέρμπι με τους Rangers, αν ο Βέλγος δεν είχε σκοράρει χθες, η Celtic θα πήγαινε στο ντέρμπι πίσω από τους Rangers στη βαθμολογία. 
Ο Dedryck Boyata μπήκε στο γήπεδο κι είδε από το ζέσταμα ένα πανό που έγραφε ότι δεν είναι άξιος (λογοπαίγνιο το fit που σημαίνει δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά) να φορά τη φανέλα της Celtic. Παρόλα αυτά ήταν από τους κορυφαίους κι αυτός που έκρινε την αναμέτρηση. Έδωσε απαντήσεις; Εξιλεώθηκε; Tίποτα από τα δύο, απλά έκανε τη δουλειά του και πολύ καλά μάλιστα. Οι συμπαίκτες που ήταν εναντίον του (σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα) δείχνουν να είναι στο πλευρό του, μόνο αυτοί ξέρουν τι έχει πραγματικά παιχθεί. 
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς με τον Boyata, όπου καπνός υπάρχει και φωτιά δε μπορεί να είναι όλα μυθεύματα, δε γίνεται όμως να είσαι εναντίον του ως οπαδός της Celtic, όταν φορά τη φανέλα της στο γήπεδο. Και είναι ανεπίτρεπτο σε εντός έδρας ματς να σηκώνεται πανό εναντίον παίκτη που φορά τη φανέλα της ομάδας σου. 
Ο Boyata μπορεί να έκανε λάθος, μπορεί και όχι, επίσημα δεν έχει αποδειχθεί τίποτα (με όλες τις ενδείξεις να είναι πάντως εναντίον του). Επαναλαμβάνουμε το άρθρο είναι προσωπικό και ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι δεν μας πείθει καθόλου ο Βέλγος, όταν όμως φορά τη φανέλα την τιμά και με το παραπάνω ασχέτως μέρας και απόδοσης. Αυτό είναι αρκετό για να τον στηρίξεις, και χάλια να παίξει δε βοηθάς παίκτη σου αποδοκιμάζοντας τον, όχι στο γήπεδο, όχι στο σπίτι σου-του. 
Δεν είναι αυτός ο τρόπος της Celtic, σύμφωνα τουλάχιστον με τους παλιούς. Άλλο δε θέλω να φορά τη φανέλα κι άλλο είμαι εναντίον του όταν το κάνει, τότε είσαι και εναντίον της φανέλας, που μπορεί να «μη συρρικνώνεται να για χωρέσει κατώτερους παίκτες» όπως έλεγε ο αξεπέραστος Jock Stein, αλλά δε γίνεται να την υποστηρίζεις ανάλογη με την περίσταση. Δεν είναι αυτός ο τρόπος της Celtic. Ή μήπως είναι τελικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.