Στα τέσσερα η Σκωτία, 0-4 από το Βέλγιο στο Hampden


H Σκωτία του Alex McLeish υπέστη βαριά ήττα από το Βέλγιο στο φιλικό της Γλασκώβης, τη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της μετά τον Φεβρουάριο του 1973, όταν είχε διασυρθεί με 5-0 από την Αγγλία.
Ήταν η τέταρτη ήττα σε 5 ματς με τον McLeish στον πάγκο, μπορεί το Βέλγιο να αναδείχθηκε τρίτη ομάδα στον πλανήτη στο Μουντιάλ της Ρωσίας, η εμφάνιση όμως της Σκωτίας ήταν αποκαρδιωτική, τα τρία από τα 4 γκολ ήρθαν από αβίαστα λάθη.
O McLeish είχε δίλημμα κάτω από τα δοκάρια διαθέτοντας δύο εξαιρετικούς και φορμαρισμένους keepers, επέλεξε τελικά τον Craig Gordon της Celtic, προτιμώντας να ξεκινήσει τον Allan McGregor των Rangers στο ματς με την Αλβανία τη Δευτέρα για το Nations League.
Tρείς στην άμυνα με τον 21χρονο John Souttar της Hearts να κάνει το ντεμπούτο του, δίπλα στους Charlie Mulgrew και Kieran Tierney, σε μια Σκωτία που έδειχνε στην αρχή ανταγωνιστική. Ο Craig Gordon απέκρουσε το σουτ του Mertens σε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του φορ της Napoli που θα έστελνε αργότερα ένα σουτ ψηλά άουτ στα πρώτα, ενώ ένα μακρινό σουτ που έφυγε άουτ δοκίμασε και ο Youri Tielemans για τους Βέλγους στα πρώτα 17 λεπτά, η Σκωτία είχε ένα μακρινό σουτ του John McGinn στη συνέχεια, από τα 28 μέτρα, για να αποκρούσει με διπλή προσπάθεια ο Courtois. Οι Βέλγοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Tierney να σταματά την τελευταία στιγμή τον Lukaku κι άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς.
Από λάθος των Σκωτσέζων ήρθε το πρώτο γκολ, ο Gordon βιάστηκε να δώσει τη μπάλα στον McGinn, ο οποίος την έχασε εύκολα από τον Dembele, ο μέσος της Tottenham την έδωσε στον Thorgan Hazard, αυτός στον Lukaku και το 0-1 στο 28’ ήταν γεγονός. Ο McGinn προσπάθησε να εξιλεωθεί με μια ατομική προσπάθεια και σουτ, ο Courtois απέκρουσε εύκολα η συνέχεια ανήκε στους «κόκκινους διαβόλους» του Roberto Martinez. Στο 38’ ο Gordon έκανε έξοδο για να σταματήσει τον Timothy Castagne χωρίς να βρει τη μπάλα, ο Souttar έδιωξε σε κόρνερ, η Σκωτία ήταν τυχερή που δεν καταλογίστηκε πέναλτι. Στάθηκε ακόμα πιο τυχερή στην εκτέλεση του κόρνερ όταν στην κεφαλιά του Kompany η μπάλα πήγε στο δοκάρι. 
Ακόμα δύο δοκάρια για τους Βέλγους στην ίδια φάση, με τον Gordon να διώχνει την κεφαλιά του Hazard  στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι για να έρθει ο Lukaku που ακολούθησε τη φάση για να στείλει κι αυτός τη μπάλα στο δοκάρι. Η Σκωτία πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας μόνο 1-0, η τύχη της τελείωσε στο ξεκίνημα του β’ μέρους όταν ο Eden Hazard με αριστερό σουτ έκανε το 0-2 στο 46’. Ακολούθησαν δύο γκολ από τον
Batshuayi στο 52’ και το 60’, το σκορ έφτασε στο 0-4 όταν το Βέλγιο έριξε λίγο ρυθμό κι η Σκωτία φάνηκε, αλλά έπεσε πάνω στον Courtois. Ο keeper των Βέλγων σταμάτησε τον Naismith στο 64’ έδιωξε στη συνέχεια το φαλτσαριστό σουτ του Ryan Fraser, έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Johnny Russell λίγο πριν το τέλος. Η Σκωτία άξιζε ίσως ένα γκολ, μπορούσε πάντως να δεχτεί τουλάχιστον 6, έδειξε πολύ κατώτερη (όλοι γνωρίζουν ότι είναι κατώτερη από τους Βέλγους), πολύ λίγη, αξιοθρήνητα μικρή.
Το ματς της Δευτέρας με την Αλβανία είναι και το πρώτο επίσημο της δεύτερης εποχής ΜcLeish, τα μέχρι τώρα δείγματα της παρουσίας του στον πάγκο μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι.

ΣΚΩΤΙΑ: Gordon, Souttar, Mulgrew (O’Donnell 68), Tierney, Fraser, McGinn (Shinnie 73), McDonald (Snodgrass 53), Armstrong (Jack 53), Robertson, C.McGregor (Russell 68), Griffiths (Naismith 46).
BΕΛΓΙΟ: Courtois, Boyata, Kompany (Vermaelen 46), Vertonghen, Castagne (Meunier 46), Tielemans, Dembele (Verstraete 85), T.Hazard, Mertens (Carrasco 46), Lukaku (Batshuayi 46), E.Hazard (Vanaken 56).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.