Σαν σήμερα την 1η Νοεμβρίου του 1967 #1

Σαν σήμερα την 1η Νοεμβρίου του 1967 η Celtic χάνει 2-1 από τη Racing Club στο δεύτερο ματς του διηπειρωτικού κυπέλλου κι η αναμέτρηση θα οδηγηθεί σε επαναληπτικό αφού οι Bhoys είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Ήταν ένα ματς ντροπή για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Την ημέρα του αγώνα ένοπλοι αστυνομικοί συνόδευσαν την ομάδα της Celtic στο γήπεδο κι ένα αστυνομικό κομβόι τους οπαδούς των Bhoys. Όταν οι φίλοι της Celtic μπήκαν στο γήπεδο με τα (αξίας 8 λιρών τότε) εισιτήριά τους στο χέρι διαπίστωσαν ότι στις θέσεις τους κάθονταν Αργεντινοί. Όταν διαμαρτυρήθηκαν οπαδοί της Racing από το πάνω διάζωμα τους …κατούρησαν.
Ο goalkeeper της Celtic, Ronnie Simpson, χτυπήθηκε από ένα κομμάτι μέταλλο με αποτέλεσμα να ανοίξει το κεφάλι του κι όλα αυτά πριν τη σέντρα. Ο John Fallon άλλαξε αμέσως κι έκατσε κάτω από τα δοκάρια. Ήταν εξαιρετικός, υπάρχουν πάντως εικασίες ότι το αντικείμενο που άνοιξε το κεφάλι του Simpson δεν πετάχτηκε από την κερκίδα, αλλά από κάποιον που ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς ξεκίνησε παρουσία 100.000 θεατών σε κολασμένη ατμόσφαιρα.
Ο Jimmy Johnstone ανατράπηκε στην περιοχή κι όταν ο διαιτητής έδωσε το καταφανέστατο πέναλτι ο Tommy Gemmell άνοιξε το σκορ, όμως ένα γκολ που σημείωσε αργότερα ο Jinky ακυρώθηκε χωρίς λόγο! Η Racing ισοφάρισε πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Αν η Celtic κέρδιζε πολλοί ισχυρίστηκαν ότι το ματς δε θα τέλειωνε ποτέ κι ακόμα και μετά τη λήξη που βρήκε τους Αργεντινούς να επικρατούν με 2-1, όλων των ειδών οι άνθρωποι εισέβαλλαν στα αποδυτήρια της Celtic, όταν κυκλοφόρησε η φήμη ότι οι Bhoys δεν θα έπαιζαν επαναληπτικό, ενώ υπήρχαν πολλές συμπλοκές οπαδών έξω από το γήπεδο.Η αποστολή πήγε στο ξενοδοχείο με αστυνομική συνοδεία κι ακολούθησαν διαβουλεύσεις για να γίνει ο επαναληπτικός στο ουδέτερο Montevideo. Ο πρόεδρος Bob Kelly ήθελε να πάρει την ομάδα και να φύγει, όμως ο γραμματέας, Desmond White, ήθελε να γίνει ο επαναληπτικός για να μην πει κανείς ότι η Celtic δείλιασε! Ο James Farrell που μόλις είχε ενταθεί στο διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μείνει η ομάδα και το ίδιο ήθελε και ο Jock Stein.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.