Αγκαλιά με την πρόκριση η Celtic, 1-0 τη Rosenborg

Με γκολ του Scott Sinclair στο 42’ η Celtic νίκησε 1-0 στη Νορβηγία της Rosenborg και αν αποφύγει την ήττα στην έδρα της από τη Salzburg την τελευταία αγωνιστική περνά στους 32 του Europa League.
O Tom Rogic πήρε τη θέση του Olivier Ntcham στα χαφ, αφήνοντας τον Γάλλο στον πάγκο, κι αυτή η μοναδική αλλαγή της Celtic από το 3-0 του Σαββάτου επί της Hamilton. Στον πάγκο ο αρχηγός της ομάδας Scott Brown που προερχόταν από τραυματισμός μετρώντας μόλις 21 λεπτά παιχνιδιού από τα τέλη Σεπτεμβρίου, μπήκε τελικά στο 77'.
Δύο αλλαγές είχε η Rosenborg του Rini Coolen από το Σαββατιάτικο παιχνίδι της με τη Bodo Glimt, με τον Andre Hansen να ξεκινά αντί του Arild Ostbo κάτω από τα δοκάρια και τον Yann-Erik de Lanlay να παίρνει τη θέση του επιθετικού Pal Andre Helland.
Η Celtic μπήκε πολύ δυνατά από το ξεκίνημα και κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος, με τον goalkeeper των γηπεδούχων, Andre Hansen να έχει πολύ δουλειά και τον Odsonne Edouard να ζητά πέναλτι στο 20’, όταν τσίμπησε τη μπάλά που σταμάτησε στο χέρι του Anders Konradsen, αλλά ο Τούρκος διαιτητής, Halis Ozkahya, είχε άλλη άποψη. 
Ο Andre Hansen απέκρουσε το σουτ του Tom Rogic στο 23’, στο 30’ έκανε δύο
αποκρούσεις σε σουτ των James Forrest και Tom Rogic για να έρθει ο Odsonne Edouard και να σουτάρει άουτ. Οι φάσεις συνεχίστηκαν στον επιθετικό μονόλογο της Celtic, στο σουτ του Ryan Christie  η μπάλα βρήκε στα σώματα κι έφυγε άουτ, ο Rogic υποχρέωσε τον Anders Hansen σε ακόμα μία απόκρουση, το γκολ ήρθε τελικά στο 42’
Ο Forrest απέφυγε έξοχα τονTore Reginiussen κι έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι για να στείλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα ο Scott Sinclair. To σκορ του πρώτου μέρους κολάκευε τους γηπεδούχους που παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο β’ μέρος, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τη Celtic που έκανε κι άλλες φάσεις, με τον Edouard να έχει ένα καλό σουτ και τον Leigh Griffiths που πήρε τη θέση του να στέλνει τη μπάλα άουτ στις καθυστερήσεις. Είναι γεγονός ότι η Rosenborg δεν είχε σουτ στην εστία σε κανένα από τα δύο ματς με τη Celtic, οι Bhoys στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους στον Κυριακάτικο τελικό του League Cup με την Aberdeen.
ROSENBORG: Hansen, Hedenstad, Hovland, Reginiussen, Meling, Jensen, Trondsen (Vilhjalmsson 66), Konradsen (45+1), de Lanlay, Bendtner, Adegbenro (Levi 78).
CELTIC: Gordon, Lustig (Gamboa 66), Boyata, Benkovic, Tierney, McGregor, Rogic, Christie, Forrest (Brown 77), Sinclair, Edouard (Griffiths 66).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.