Σαν σήμερα στις 7 Δεκεμβρίου του 1997 #7

Σαν σήμερα στις 7 Δεκεμβρίου του 1997 πέθανε ο Billy Bremmner σε ηλικία 54 ετών, δύο μέρες πριν κλείσει τα 55 του χρόνια. Είχε πάθει πενυμονία κι είχε νοσηλευθεί αλλά στη συνέχεια υπέστη καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο Doncaster. O δυναμικός μέσος ήταν από τους παίκτες-κλειδιά της μεγάλης Leeds στις δεκαετίες του 60 και του 70, όμως εκτός από τα δυνατά τάκλιν του έχει εξαιρετική πάσα κι ένα πολύ δυνατό σουτ. Συμπλήρωσε 54 συμμετοχές με την εθνικής Σκωτίας (με την οποία σημείωσε 3 γκολ) κι είχε δώσει και το παρών στο μουντιάλ του 1974. Θεωρείται από τους μεγαλύτερους αρχηγούς της εθνικής Σκωτίας, είναι μέλος του Scottish Football Hall of Fame, αλλά και του English Football Hall of
Fame και το άγαλμα του βρίσκεται έξω από το Elland Road, το γήπεδο της Leeds Utd, με την οποία κατέκτησε δύο κύπελλα εκθέσεων (πρόγονος του κυπέλλου UEFA), 2 πρωταθλήματα Αγγλίας, ένα κύπελλο κι ένα Charity Shield. Έχει ψηφιστεί ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών για τη Leeds.
Mετά από 6 χρόνια στη Leeds (587 ματς, 91 γκολ), έπαιξε για δύο χρόνια στη Hull City (61 ματς, 6 γκολ) για να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα του στη Doncaster Rovers. Δεν είχε ανάλογη επιτυχία ως προπονητής είναι όμως από τις θρυλικές μορφές και από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του σκωτσέζικου αλλά και του βρετανικού ποδοσφαίρου γενικότερα κι έχει επίσης ψηφιστεί ως ο κορυφαίος αρχηγός του αγγλικού πρωταθλήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.