Εξάδα για Dons, 3-2 στο 92’ τη Livi

H Αberdeen πήρε μια δραματική νίκη με 3-2 επί της μαχητικής Livingston και ανέβηκε στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, σε ένα συναρπαστικό ματς στο Pittodrie, που παρακολούθησαν 12. 252 θεατές.
Οι Dons προηγήθηκαν μόλις στο 9’, όταν ο Sam Cosgrove έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Niall McGinn με μoνοκόμματο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα όμως η Livi έφερε το ματς στα ίσα, με τον αμυντικό των Dons, Andy Considine, να χάνει τη μπάλα τον Craig Sibbald να πιάνει το σουτ που απέκρουσε ο keeper, Joe Lewis, για να έρθει ο Scott Pittman και να σκοράρει αφού η μπάλα βρήκε και στον Considine. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ανατροπή στο 33’, με τον Niall McGinn να χάνει τη μπάλα από τον Dolly Menga, που τη γύρισε στον Scott Pittman κι αυτός στον Jack McMillan που έκανε το 1-2.
Οι Dons έφεραν το ματς στα ίσα στο 57’ με απευθείας σουτ του Sam Cosgrove μετά από σέντρα του Connor McLennan  από τα δεξιά κι έχασαν πολλές ευκαιρίες απέναντι σε μια Livingston που δεν μπορούσε να βγεί από την περιοχή της κι αμυνόταν απεγνωσμένα. Τη λύση έδωσε στο 92’ ο Lewis Ferguson σκοράροντας με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι. Η νίκη αυτή ρίχνει από την 6η θέση τη Livi και φέρνει εκεί την Aberdeen, την ομάδα που έχει τερματίσει 2η τις 4 τελευταίες σεζόν στη Σκωτία.

ABERDEEN:Lewis, Logan, Shinnie, Considine, McKenna, McGinn (Ball 90), Wright (McLennan 45), Cosgrove, May (Anderson 87), Ferguson, Lowe.
LIVINGSTON: Kelly, Gallagher, Halkett, Lithgow, McMillan, Burns (Robinson 59), Jacobs (Lawless 59), Byrne, Pittman,Sibbald, Menga (Hamilton 68).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.