Οι Rangers το ντέρμπι, 1-0 την ...μισή σε όλα Celtic


Με γκολ του Ryan Jack στο 30’ οι Rangers πήραν την πρώτη τους νίκη μετά το 2012 σε ντέρμπι με τη Celtic και την έπιασαν στη βαθμολογία, με τους τριπλούχους Σκωτίας να έχουν πολλές ελλείψεις αλλά και ένα ματς στο χέρι.
Tα καλά νέα για τον Steven Gerrard ήταν είχε στη διάθεση του τρεις από τους τέσσερις αμφίβολους πριν το ματς, τον αμυντικό Connor Goldson, τον μέσο Scott Arfield και τον Ryan Kent, μόνο ο βετεράνος αμυντικός Gareth McAuley ήταν εκτός. Οι Gers είχαν δύο αλλαγές στην ομάδα που ξεκίνησε στο 1-1 με τη Hibernian την Boxing Day, με τους Arfield και Kent να ξεκινούν αντί των Lassana Coulibaly και Glenn Middleton.
Με τον Kieran Tierney ανέτοιμο, τυπικά και μόνο στον πάγκο, ο τεχνικός της Celtic,  Brendan Rodgers έβαλε τον μέσο Callum McGregor στο αριστερό άκρο της άμυνας. Διπλή απώλεια ο McGregor έλειπε από τα χαφ, όπως ο Tom Rogic που ήταν με την εθνική Αυστραλίας, ενώ το κενό του Tierney στα αριστερά δεν μπορούσε να καλυφθεί. Ο Rodgers έβαλε τον 19χρονο Michael Johnston μπροστά που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστο. Ήταν μία από τις δύο αλλαγές που είχε η Celtic από την προηγούμενη ενδεκάδα της, η άλλη ήταν ο Olivier Ntcham στη θέση του Rogic. Πριν την πρώτη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Ibrox, υποδειγματική η συμπεριφορά των 750 οπαδών της Celtic που ήταν στο γήπεδο.
H πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τη Celtic, μόλις στο 6’ ο James Forrest έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής που απέκρουσε ο goalkeeper των γηπεδούχων, Allan McGregor.
Η συνέχεια ανήκε στους Gers, με τον Daniel Candeias να πιάνει το σουτ που απέκρουσε ο keeper της Celtic, Craig Gordon. Ένα λεπτό αργότερα ο keeper της Celtic απέκρουσε την κεφαλιά του Connor Goldson και στο 17’ η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι τότε για τους Gers, με τον αρχηγό της Celtic, Scott Brown, να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του, και τον Callum McGregor να διώχνει. Οι Rangers πίεζαν συνεχώς δεν υπήρχε κέντρο για τη Celtic το γκολ φαινόταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 30’ για τους γηπεδούχους. Ο –δανεικός από τη Liverpool- Ryan Kent δημιουργός και ο Ryan Jack εκτελεστής πέτυχε με σουτ το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Rangers. H μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Scott Brown και βρήκε λίγο στον αρχηγό της Celtic, ξεγελώντας τονCraig Gordon.
Μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Dedryck Boyata να χάνει τη μπάλα από τον Ryan Kent και τον Craig Gordon να σταματά στο τετ-α-τετ τον παίκτη των Gers. Ένα λεπτό μετά ένα σουτ του Ryan Christie για τη Celtic έφυγε πολύ άουτ, ανύπαρκτοι επιθετικά οι τριπλούχοι Σκωτίας.
Οι Rangers κυριάρχησαν κι έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον goalkeeper Gordon να σταματά τον Kent και στη συνέχεια τον Scott Arfield να σουτάρει σε κενή από τερματοφύλακα εστία αλλά το πόδι του Boyata έδιωξε τη μπάλα.
Η Celtic πάντως θα μπορούσε να κλέψει την ισοπαλία στο 84, όταν ο Odsonne Edouard βρήκε τον James Forrest το σουτ του βρήκε στα σώματα κι ήρθε στον Olivier Ntcham που σούταρε στην εστία αλλά ο Andy Halliday με αυτοθυσία έδιωξε με το σώμα του τη μπάλα αποτρέποντας την ισοφάριση.
Οι Rangers πήραν τελικά μια πανάξια νίκη σε ένα μονόπλευρο ντέρμπι η Celtic κράτησε, έστω και με τον συντελεστή τερμάτων, την πρωτιά έχοντας ένα ματς στο χέρι, με την κούρσα του τίτλου ανοικτή για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια.
RANGERS: McGregor, Tavernier, Goldson, Worrall, Halliday, Jack, McCrorie, Arfield, Kent, Candeias (Coulibaly 71), Morelos.
CELTIC: Gordon, Lustig (Ralston 45), Boyata, Benkovic (Ajer 45+1), McGregor, Brown, Ntcham, Christie, Forrest, Sinclair, Johnston (Edouard 60).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.