Σαν σήμερα στις 17 Μαΐου του 1977 #10

Σαν σήμερα στις 17 Μαΐου του 1977 μια μεικτή ομάδα της Γλασκώβης κερδίζει 2-1 τη μεικτή του αγγλικού πρωταθλήματος, στο Hampden Park, μπροστά σε 28.380 θεατές, σε αγώνα που έγινε για τον εορτασμό του αργυρού ιωβηλαίου της βασίλισσας (η 25η επέτειος της ενθρόνησης της).
Η φανέλα που φόρεσε η μεικτή Γλασκώβης είχε όλα τα χρώματα των ομάδων της Γλασκώβης (Celtic, Rangers, Queens Park, Partick Thistle και Clyde).
Οι Άγγλοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με το Dennis Tueart, όμως η μεικτή Γλασκώβης ισοφάρισε με πέναλτι του Sandy Jardine equalised και πήρε τη νίκη με γκολ του Kenny Dalglish.
Στη μεικτή του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν πολλοί παίκτες της Manchester City, μιας κι είχαν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους. Απουσίαζαν παίκτες της Liverpool και της Manchester Unitedαφού οι δύο ομάδες θα έπαιζαν στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, ενώ οι Reds είχαν και τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών μπροστά τους. Η City πάντως είχε καλή ομάδα, τερματίζοντας τότε στη 2η θέση, ένα βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Liverpool.
Aξίζει να δούμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων σε αυτό τον ιστορικό αγώνα: MEIKTH ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ: Rough (Partick Thistle), McGrain (Celtic), Whittaker (Partick Thistle), Jardine (Rangers), McDonald (Celtic), Forsyth (Rangers), McLean (Rangers) στη θέση του μπήκε ο McNaughton (Queen's Park), Dalglish (Celtic), Craig (Celtic), MacDonald (Rangers), Johnstone (Rangers), στη θέση του μπηκε ο Somner (Partick Thistle). MEIKTH ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Corrigan (Man City), Clements (Man City), Peach (Southampton), Stanley (Chelsea), Watson (Man City), Wilkins (Chelsea), Francis (Birmingham), Channon (Southampton), Royle (Man City) στη θέση του μπήκε ο Barnes (Man City), Owen (Man City), Tueart (Man City).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.