3-2 τη Τζαμάικα οι γυναίκες της Σκωτίας


Στο τελευταίο της φιλικό πριν αναχωρήσει για τα τελικά του Μουντιάλ γυναικών στη Γαλλία, η εθνική γυναικών της Σκωτίας επικράτησε 3-2 της αντίστοιχης της Τζαμάικα, μπροστά σε 18.555 θεατές στο Hampden Park.
Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης η Lisa Evans τιμήθηκε από την πρωθυπουργό της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, μιας και στο ματς αυτό έφτασε τις 75 συμμετοχές με την εθνική.
Από τις ομάδες που έχουν κερδίσει τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Γαλλίας, οι γυναίκες της Τζαμάικα κατέχουν την τελευταία θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν όμως αυτές που άνοιξαν το σκορ στο 15’ με την Khadija Shaw. Η Erin Cuthbert  έφερε το ματς στα ίσα για τις Σκωτσέζες στο 30’ με ένα εντυπωσιακό σουτ από τα 28 μέτρα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η Caroline Weir έδωσε το προβάδισμα στη Σκωτία. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όμως η Shaw πέτυχε το δεύτερο προσωπικό της γκολ φέρνοντας το ματς στα ίσα για την Τζαμάικα. Η Sophie Howard ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στις Σκωτσέζες στο 68’, η ομάδα της Shelley Kerr αποχαιρέτησε με νίκη το κοινό της και -παρά τα αμυντικά κενά που παρουσίασε- δείχνει έτοιμη για τη Γαλλία, μετρώντας 5 ματς χωρίς ήττα.
Βρίσκεται στον 4ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα της στις 9 Ιουνίου την Αγγλία στο μεγάλο ντέρμπι, οι Αγγλίδες είναι από τα φαβορί της διοργάνωσης. Τον όμιλο συμπληρώνουν οι Ιαπωνία και Αργεντινή, αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελικά Μουντιάλ για την εθνική γυναικών της Σκωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.