Άδικη ήττα για τις γυναίκες της Σκωτίας, 2-1 από την Ιαπωνία


Η Ιαπωνία δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί κι επικράτησε 2-1 της Σκωτίας, οι Σκωτσέζες μπορεί να πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση στο πρώτο μέρος, στο Roazhon Park της Rennes, όμως αδικήθηκαν βέβαια από τον καταλογισμό του πέναλτι στο πρώτο μέρος, ενώ δεν τους δόθηκε ξεκάθαρο πέναλτι στο δεύτερο. Τραγικές στην άμυνα στο πρώτο μέρος, όμως άξιζαν να πάρουν κάτι στο δεύτερο κι είναι κρίμα που το στερήθηκαν από αδικία, όχι από ατυχία.
Η ομοσπονδιακή τεχνικός της Σκωτίας, Shelley Kerr, έκανε 4 αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε με την Αγγλία, με τις Kirsty Smith, Hayley Lauder (έφτασε τις 100 συμμετοχές με την εθνική), Lizzie Arnot και Jane Ross να ξεκινούν αντί των Sophie Howard, Nicola Docherty, Christie Murray και Claire Emslie. Μόλις στο 7’ οι Γιαπωνέζες είχαν μια καλή στιγμή με το σουτ της Emi Nakajima να φεύγει ψηλά άουτ, η Σκωτία απάντησε στο 11’ με ένα σουτ της Hayley Lauder που μάζεψε εύκολα η goalkeeper της Ιαπωνίας.
Η Σκωτία είχε ξεκινήσει καλά, τα πάντα άλλαξαν όμως στο 22’ όταν δέχτηκε ένα εύκολο
γκολ. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά, η Mana Iwabuchi έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Lee Alexander, με τη goalkeeper της Σκωτίας να φέρει ευθύνη. Η Alexander έδειχνε εκτός τόπου και χρόνου στη συνέχεια, παραλίγο να δεχτεί κι ένα δεύτερο γκολ στο 30’ από εκτέλεση φάουλ, η Kim Little έδιωξε με κεφαλιά τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Το ματς κρίθηκε 4 λεπτά αργότερα. Με λανθασμένη υπόδειξη offside κόπηκε επίθεση της Σκωτίας, στη συνέχεια δόθηκε ένα πολύ
αυστηρό πέναλτι στην Rachel Corsie στο μαρκάρισμα της επί της Yuika Sugasawa. Το πέναλτι εκτέλεσε η ίδια η Sugasawa κάνοντας το 2-0, στο 45’ η Ιαπωνία είχε και δοκάρι με την Hina Sugita.
Η Ιαπωνία ξεκίνησε καλύτερα το β’ μέρος, τουλάχιστον συνήλθε η Lee Alexander, η goalkeeper της Σκωτίας απέκρουσε το σουτ της Emi Nakajima στο 58’. Οι Σκωτσέζες
ανέβηκαν μετά το 70’ κι έκαναν φάσεις, μια κεφαλιά της Jen Beattie σε ένα κόρνερ δεν βρήκε στόχο, το σουτ της Erin Cuthbert στη συνέχεια βρήκε σε σώματα αμυνόμενων. Η Σκωτία ζήτησε πέναλτι λίγο αργότερα κι είχε τη μεγάλη της ευκαιρία στο 78’ όταν ο Erin
Cuthbert έστειλε από κοντά τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 84’ οι Σκωτσέζες διαμαρτυρήθηκαν δίκαια για πέναλτι όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι της Risa Shimizu, δεν δόθηκε όμως τίποτα. Το γκολ ήρθε στο 88’ από σουτ της Lana Clelland από τα 18 μέτρα, οι Σκωτσέζες κυνήγησαν την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρουν, θα μπορούσαν να δεχτούν κι ένα ακόμα γκολ στο 91’, όμως η Lee Alexander (που βρήκε τον εαυτό της στο β’ μέρος) σταμάτησε το σουτ της Hina Sugita. Άδικη ήττα για τις Σκωτσέζες, για την εμφάνιση τους όμως στο πρώτο μέρος μόνο αυτές ευθύνονται.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Yamashita, Shimizu, Kumagai, Ichise, Sameshima, Nakajima, Miura, Sugita, Endo (Kobayashi 66), Sugasawa, Iwabuchi (Hasegawa 82).
ΣΚΩΤΙΑ: Alexander, Smith, Corsie, Beattie, Lauder, Little, Weir, Cuthbert, Evans (Βrown 75), Arnott (Emslie 60), Ross (Clelland 76).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.