«Χ-αρακίρι» για Σκωτσέζες, 3-3 με τις γυναίκες της Αργεντινής


Με τα γκολ των Kim Little στο 19’, Jen Beattie στο 49’ και Erin Cuthber στο 69’ η εθνική γυναικών της Σκωτίας προηγήθηκε 3-0 της Αργεντινής στο Παρίσι, δέχτηκε δύο γκολ σε 5 λεπτά από τη Milagros Menendez στο 74’ και τη Florencia Bonsegundo στο 79’, ενώ χρειάστηκε να αποκρούσει πέναλτι η goalkeeper της, Lee Alexander στο 92’, όμως με τη συμβολή του VAR αποφασίστηκε επανάληψη και αυτή τη φορά η Florencia Bonsegundo έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Με τον πλέον οδυνηρό τρόπο οι Σκωτσέζες αποχαιρετούν τη διοργάνωση.
Η τεχνικός των Σκωτσέζων, Shelley Kerr, έκανε τρεις αλλαγές στην ομάδα που ξεκίνησε στην ήττα από την Ιαπωνία με 2-1, με τη Nicola Docherty να ξεκινά στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί της Hayley Lauder, τη Leanne Crichton στα χαφ και την Claire Emslie να επιστρέφει στις θέσεις των Jane Ross και Lizzie Arnot.
Χωρίς τίποτα ιδιαίτερο το πρώτο 12λεπτο, με τις Σκωτσέζες να στέκονται τυχερές στο 17’
όταν η κεφαλιά της Mariana Larroquette έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Sole Jaimes έπιασε το σουτ στη συνέχεια όμως η keeper της Σκωτίας, Lee Alexander, κατάφερε να αποκρούσει. Ανακούφιση για τις Σκωτσέζες και προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα. Η Erin Cuthbert μπήκε στην περιοχή κι έπιασε το δυνατό σουτ, η goalkeeper της Αργεντινής, Vanina Correa, απέκρουσε όμως η Kim Little που ακολούθησε τη φάση έστειλε με προβολή τη μπάλα στα
δίχτυα. 1-0 στο 19’ για τις Σκωτσέζες που διπλασίασαν τα τέρματα τους τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους.
Η Caroline Weir εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα γύρισε σε αυτήν και η μέσος της Manchester City έβγαλε τη σέντρα για να κάνει με κεφαλιά η Jen Beattie το 2-0 στο 49’.
Στο 69’ οι Σκωτσέζες άγγιξαν τον θρίαμβο, όταν η Erin Cuthbert  έκανε το 3-0. Κόρνερ που εκτέλεσε η Caroline Weir, δυνατή κεφαλιά της Leanne Crichton, η  Vanina Correa απέκρουσε στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι κι η Cuthbert ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει το 3-0.
Οι γυναίκες της Αργεντινής όμως πέτυχαν δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, τρομάζοντας τις Σκωτσέζες.
Η Milagros Menendez εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στην άμυνα για να κάνει το 3-1 στο 74’ και στο 79’ η Florencia Bonsegundo μείωσε σε 3-2 για την Αργεντινή.
Στο 90’ οι Σκωτσέζες πάγωσαν όταν η Sophie Howard έκανε πέναλτι. Η Lee Alexander
έπιασε το πέναλτι στο 92’, όμως με τη συμβολή του VAR δόθηκε επανάληψη και αυτή τη φορά η Florencia Bonsegundo διαμόρφωσε το τελικό 3-3 αφήνοντας τις Σκωτσέζες εκτός συνέχεις του Μουντιάλ.

 ΣΚΩΤΙΑ: Alexander, Smith (Howard 86), Corsie, Beattie, Docherty, Evans (Brown 86), Little, Crichton, Weir, Emslie, Cuthbert.
AΡΓΕΝΤΙΝΗ: Correa, Bravo, Barroso, Cometti, Stabile, Larroquette, Benítez, Santana (Μayorga 82), Bonsegundo, Banini (Μenendez 60), Jaimes (Ippolito 72).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.