Ο Billy McNeill εμπνέει τον van Dijk


Ο Virgil van Dijk πιστεύει ότι το επίτευγμα του θρύλου της Celtic, Billy McNeill, θα τον οδηγήσει στην κατάκτηση του Champions League. Η Liverpool αντιμετωπίζει σήμερα την Tottenham στον μεγάλο τελικό κι ο van Dijk θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα του McNeill. Ο Virgil van Dijk παραδέχτηκε ότι εμπνέεται από τον Billy McNeill και θέλει να πετύχει εκεί που απέτυχε πέρυσι, να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.  Ο Van Dijk φόραγε το Νο 5 όταν έπαιζε στη Celtic, το νούμερο που φορούσε και ο McNeill και ο Ολλανδός αμυντικός δήλωσε ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε για τον θάνατο του θρυλικού αρχηγού της Celtic.
«Ο Billy ήταν το περίφημο No.5  της Celtic, όποιος ερχόταν στην ομάδα έβλεπε τη φωτογραφία του, αυτή που σηκώνει το πρωταθλητριών» δήλωσε ο Ολλανδός αμυντικός συμπληρώνοντας: «Υπάρχει κι ένα υπέροχο άγαλμα του στο Celtic, ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος για τον σύλλογο. Προφανώς και δεν τον έχω δει να παίζει, έχει δει όμως στιγμιότυπα του στα social media και στεναχωρήθηκα πολύ όταν πέθανε, αν αποσύρουν το Νο5, θα το κατανοήσω απόλυτα, είναι πολύ μεγάλο αυτό που σκέφτεται να κάνει η Celtic κι είναι μεγάλη τιμή για μένα που έχω φορέσει το νούμερο του. Ήταν ένας τεράστιος παίκτης για τη Celtic κι ένας τεράστιος παίκτης για τη Σκωτία, ένας παντοτινός θρύλος.»
Ο van Dijk συνάντησε τον McNeill και είπε σχετικά: «Συνάντησα τον Billy κάνα δύο φορές κι είχαμε μερικές κουβεντούλες, όταν έμαθα ότι πέθανε σοκαρίστηκα και στεναχωρήθηκα. Μιλήσαμε με τον Robbo (σ.σ.Andy Robertson) για τον Billy τότε και νοιώθαμε το ίδιο και οι δύο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.