Κρέμασε τα παπούτσια του ο Boyd


Μετά από 18 χρόνια καριέρας ο επιθετικός της Kilmarnock, και παλαιότερα των Rangers, Kris Boyd αποσύρεται από την ενεργό δράση.
Ο 35χρονος επιθετικός μετρά 293 γκολ σε επίπεδο συλλόγων και 7 με την εθνική Σκωτίας. Στη θητεία του στο Ibrox κατέκτησε 6 τρόπαια, ενώ έχει αγωνιστεί σε Αγγλία, Τουρκία αλλά και στις H.Π.Α.  Στην τελευταία του σεζόν βοήθησε την Killie να βγει στην Ευρώπη μετά από 18 χρόνια, τερματίζοντας στην 3η θέση της Premiership.
Γεννημένος στο Ayrshire ο Boyd ξεκίνησε την καριέρα του στην Kilmarnock για να πάει στους Rangers το 2006. Στη συνέχεια έπαιξε με τις Middlesbrough, Nottingham Forest, Eskisehirspor και Portland Timbers πριν γυρίσει στη Σκωτία για δύο ακόμα σεζόν με τη Killie, ενδιάμεσα έπαιξε και μία ακόμα σεζόν με τους Rangers. Πέτυχε δύο γκολ στο ντεμπούτο του με την εθνική Σκωτίας το 2006, όταν όμως ανέλαβε τη Σκωτία ο George Burley, ο Boyd έθεσε εαυτόν εκτός εθνικής, για να επιστρέψει όταν ανέλαβε ο Craig Levein παίζοντας στη
συνέχεια και με τον Gordon Strachan στον πάγκο της Σκωτίας με την οποία έπαιξε σε 18 συνολικά ματς.
Πέτυχε τουλάχιστον από 20 γκολ σε κάθε μία από τις 5 σεζόν του με τους Rangers, φτάνοντας τα 167 γκολ στη μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας. Σκόραρε και στους τελικούς του League Cup και του κυπέλλου Σκωτίας το 2008 βοηθώντας τους Gers να κατακτήσουν τα τρόπαια, ενώ πέτυχε 5 γκολ κατά της Dundee United, παίζοντας για την Kilmarnock το 2004 και πέντε χρόνια αργότερα πέτυχε το ίδιο και με τους Rangers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.