Oλοκληρώθηκε η αγορά του Hampden


Το Hampden Park θα ανήκει από την 1η Αυγούστου του 2020 στην SFA (σκωτσέζικη ομοσπονδία) μιας και η Queens Park (ιδιοκτήτρια του γηπέδου, ο αρχαιότερος σύλλογος της Σκωτίας που αγωνίζεται στη League Two) αποδέχτηκε την τελική πρόταση αξίας 5 εκατομμυρίων λιρών. Οι δύο πλευρές τα είχαν βρει τον Σεπτέμβριο του 2018, τότε που η  σκωτσέζικη ομοσπονδία σκεφτόταν και την περίπτωση του Murrayfield για τους αγώνες της εθνικής Σκωτίας.
Το Hampden Park χτίστηκε στη νότια πλευρά της Γλασκώβης το 1903 και στεγάζει αγώνες της εθνικής Σκωτίας από το 1906. Με εξαίρεση 16 τελικούς Σκωτίας έχει φιλοξενήσει όλους τους υπόλοιπους, ενώ με εξαίρεση 7 τελικούς League Cup έχει φιλοξενήσει όλους τους υπόλοιπους. Έχει επίσης φιλοξενήσεις 3 τελικούς κυπέλλου Πρωταθλητριών, 2 τελικούς κυπέλλου κυπελλούχων κι έναν τελικό κυπέλλου UEFA. Έχει το ρεκόρ προσέλευσης θεατών σε παιχνίδι εθνικών ομάδων το 1937, όταν 149.415 άνθρωποι παρακολούθησαν την αναμέτρηση Σκωτίας-Αγγλίας.  
Με χωρητικότητα πια 52.000 θέσεων θα φιλοξενήσει τρεις αναμετρήσεις της φάσεις των ομίλων στα τελικά του Euro 2020 κι ένα παιχνίδι της φάσης των 16.
H ιστορική Queen's Park θα έχει ως έδρα μετά την 1η Αυγούστου του 2020, το Lesser Hampden, ένα μικρό γήπεδο χωρητικότητας 12.000 θεατών που βρίσκεται δίπλα στο Hampden Park.
«Μια θλιβερή μέρα για το σύλλογο, ως περήφανοι ιδιοκτήτες του εθνικού σταδίου, η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων, θα μας επιτρέψουν να επικεντρωθούμε πλήρως στην οικοδόμηση του μέλλοντος μας σε ένα αναβαθμισμένο Lesser Hampden» η επίσημη ανακοίνωση της Queens Park.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε ένας ανταγωνιστικός σύλλογος στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο. Για το σκοπό αυτό θα αρχίσουμε σύντομα έργα σε αυτό που είναι γνωστό τώρα ως Lesser Hampden, για να το μετατρέψουμε σε ένα γήπεδο που να πληρεί τις προϋποθέσεις για τα παιχνίδια μας» συνεχίζει η ανακοίνωση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού συλλόγου στη Σκωτία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.