Τα δέοντα η Celtic, 2-1 τη Sarajevo

Με γκολ των Ryan Christie στο 26’ και Callum McGregor στο 76’ η Celtic κέρδισε ξανά τη Sarajevo, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Benjamin Tatar στο 63’, και προκρίθηκε με δύο νίκες στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.
O Mikey Johnston, που είχε πετύχει εκείνο το εντυπωσιακό γκολ στα Σαράγεβο ήταν τραυματίας, οπότε ο Lewis Morgan ξεκίνησε στη θέση του με τον Scott Sinclair να είναι πάλι στον πάγκο.
Ο Boli Bolingoli ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του κι ήταν στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ στο κέντρο της άμυνας συνέχισε ο Nir Bitton.
Ο προπονητής της FK Sarajevo, Husref Musemic, έκανε μία αλλαγή στην ενδεκάδα πιυ είχε κατεβάσει στο πρώτο ματς, με τον Benjamin Tatar να παίρνει τη θέση του Halid Sabanovic, αφήνοντας τον Βόσνιο δεξιό μπακ στον πάγκο.
Mόλις στο 2’ το Celtic Park «πάγωσε» όταν ο Mersudin Ahmetovic πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Scott Bain στέλνοντας τη στα δίχτυα, υποδείχθηκε όμως σε θέση offside, με τη σημαία να έχει σηκωθεί άμεσα.
Η Celtic πήρε αμέσως τα ηνία είχε ένα σουτ του Callum McGregor στο 6’ που έφυγε άουτ και ζήτησε πέναλτι στο 9’, όταν ο Lewis Morgan έπεσε στην περιοχή. Ανατράπηκε χωρίς να δοθεί κάτι φάνηκε όμως να είναι εκτός περιοχής. Ακολούθησε ένα διάστημα παιχνιδιού
χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, οι τριπλούχοι Σκωτίας αύξησαν την πίεση μετά το 20λεπτο, στο 24’ ο Callum McGregor έπιασε το σουτ που απέκρουσε σε κόρνερ ο keeper των Βόσνιων, Vladan Kovacevic. Δύο λεπτά αργότερα η Celtic άνοιξε το σκορ. Ο Odsonne Edoaurd μπήκε στην περιοχή με ντρίμπλες, για να φτάσει η μπάλα στον Ryan Christie που την έστειλε στα
δίχτυα. 1-0 στο 26’ με τον Odsonne Edouard να σουτάρει στο 35’ και τον Vladan Kovacevic να αποκρούει. Το ημίχρονο έληξε με ένα σουτ του Boli Bolingoli που έφυγε άουτ στο 43’ και
τη
Celtic να έχει τον έλεγχο. Ο Boli βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή στο 54΄’ δημιουργώντας και χάνοντας μια ευκαιρία, στο 63’ όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν απροσδόκητα στην ισοφάριση. Μια πάσα στον Boli Bolingoli κόπηκε κι η μπάλα πήγε στον Mersudin Ahmetovic
στην περιοχή κι αυτός τη γύρισε στον Benjamin Tatar, που νίκησε τον Scott Bain.
Η Celtic απάντησε στο 68’ με σουτ του James Forrest που έδιωξε ο goalkeeper Kovacevic, ο οποίος στο 72’ σταμάτησε και τον Odsonne Edouard. Στο 76’ όμως έχασε τη μπάλα στο
δυνατό σουτ του Callum McGregor και το 2-1 ήταν γεγονός για τη Celtic.
Στο 79’ το σουτ του Lewis Morgan έστειλε τη μπάλα άουτ κι ένα λεπτό αργότερα ο Leigh Griffiths μπήκε στο ματς γνωρίζοντας την αποθέωση. Η Celtic έκανε αυτό που έπρεπε, απέκλεισε με δύο νίκες τη Sarajevo, η Nomme Kalju από την Εσθονία θα είναι η αντίπαλος της στον δεύτερο προκριματικό γύρο.
CELTIC: Bain, Ajer, Simunovic, Bitton, Bolingoli, Brown, McGregor, Forrest, Christie (Henderson 90), Μorgan (Sinclair 88), Edouard (Griffiths 80).
FK SARAJEVO: Kovacevic, Hebibovic, Serbecic, Lazic, Hodzic, Rahmanovic (Guzina 83), Oremus, Velkoski, Tatar (Dokanovic 72), Ahmetovic, Milanovic (Sisic 60).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.