Άλλαξε χέρια και ξεχρέωσε η Hibernian


Ο Ronald Gordon είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Hibernian, με την ομάδα του Εδιμβούργου να μην έχει πια κανένα χρέος, χάρη στον -γεννημένο στο Περού- Αμερικάνο επιχειρηματία. Ο παππούς του Gordon είχε μεταναστεύσει στη Σκωτία το 1908, ο ίδιος ο Gordon ζει στις Η.Π.Α. από τα 15 του κι εξαγόρασε τις μετοχές του Sir Tom Farmer (ιδιοκτήτης των Hibs από το 1991) και του προέδρου Rod Petrie, που αποχωρεί από το συμβούλιο.
Λάτρης του ποδοσφαίρου ο Gordon γίνεται εκτελεστικός πρόεδρος στο Easter Road, με τον Archie Paton, που τον βοήθησε στη συμφωνία, να μπαίνει στο συμβούλιο χωρίς όμως να έχει εκτελεστική ιδιότητα.
«Ξέρω ότι η Hibernian είναι ο σωστός σύλλογος για μένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 63χρονος επιχειρηματίας συμπληρώνοντας: «Θα δουλέψω με τους οπαδούς και τους άλλους μετόχους για να οικοδομήσουμε μια σχέση που θα πάει μπροστά τον σύλλογο, το νέο κεφάλαιο του συλλόγου θα έχει πρόοδο και επιτυχίες.»
Μετά από 28 χρόνια στη Hibernian, ο 79χρονος δήλωσε ότι αυτή ήταν η «κατάλληλη ώρα» για να αποχωρήσει, η θητεία του στους Hibs θα μείνει αξέχαστη, έσωσε την ομάδα το 1991 και δούλεψε πολύ σκληρά για να παραδώσει την ομάδα του Εδιμβούργου σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν όταν την ανέλαβε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.