Nίκη με 2-1 και στη Φινλανδία για Dons


Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 2’ από το γκολ του Tarik Kada η Aberdeen ισοφάρισε στο 26’ με το πέναλτι του Cosgrove και σκόραρε ξανά στο 94’ με τον Lewis Ferguson, για να περάσει με δύο νίκες στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.
O Derek McInnes γιόρτασε ιδανικά το 300ο του παιχνίδι στον πάγκο των Dons, παρότι το ξεκίνημα του αγώνα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Μόλις στο 2’ η βαθιά ο Tarik Kada έπιασε το σουτ 23 μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο στον Ash Taylor και κατέληξε
στα δίχτυα, με το 1-0 η Rovaniemi είχε σκορ πρόκρισης. Οι Dons πέρασαν μπροστά και άρχισαν να βομβαρδίζουν την εστία των γηπεδούχων με ψηλές μπαλιές ψάχνοντας τον Sam Cosgrove. Στο 26’ ο Lewis Ferguson μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Sissoko, το πέναλτι εκτέλεσε ψύχραιμα ο Cosgrove και το 1-1 ήταν γεγονός. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, η Aberdeen δεν άργησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και στο δεύτερο μέρος, έχασε μια ευκαιρία με κεφαλιά του Sam Cosgrove που έστειλε τη μπάλα άουτ, το σουτ του Ryan Hedges από τα 28 μέτρα είχε την ίδια κατάληξη. Ακόμα μία ευκαιρία με τον Andrew Considine για τους Dons, στη συνέχεια ήταν η σειρά του Niall McGinn, όμως ο Ισπανός keeper των γηπεδούχων, Antonio Reguero δεν αιφνιδιάστηκε διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ. Κι ενώ οι Dons έχαναν τις ευκαιρίες, η RoPs άγγιξε το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Ο Youness Rahimi έπιασε το σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο keeper της Aberdeen, Joe Lewis κρατώντας την πρόκριση για τους Dons. To γκολ ήρθε αλλά ήταν από την πλευρά της Aberdeen, o Lewis Ferguson με πλασέ από δύσκολο θέση διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Aberdeen.


ROPS ROVANIEMI: Reguero, Hyvärinen, Katz, Sissoko, Taiwo, Muinonen (Jäntti 81), Sihvonen, Kada, Lingman, Pinto Moraes Junior (Rahimi 68), Kokko (Jokelainen 66).
ABERDEEN: Lewis, Logan, Considine, McKenna, McGinn (Wright 87), Hedges, Taylor, Cosgrove (Main 66), Ferguson, Gallagher, Campbell.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.