Το 14-14-14 προωθεί η League 2


Tρεις κατηγορίες 14 ομάδων προτείνει η League 2, ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης που στηρίζουν 15 ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι -αν μείνουν ενωμένες- μπορούν να καταψηφίσουν οποιαδήποτε άλλη πρόταση. Η SPFL (Scottish Professional Football League) διαθέτει αυτή τη στιγμή 4 επαγγελματικές κατηγορίες, την Premiership με 12 ομάδες και τις Championship, League 1 και League 2, που έχουν από 10 ομάδες η κάθε μια. 42 συνολικά, 42 θα είναι και με την πρόταση της League 2, η διαφορά είναι ότι οι κατηγορίες θα είναι τρεις και ότι θα σωθούν οι Hearts (ουραγός στην Premiership) και Partick Thistle (ουραγός στην Championship).
Με τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών να παραμένουν 42, παραμένει ίδιος και ο τρόπος διανομής των κερδών. Χρειάζεται το 75% των ψήφων από τις επαγγελματικές κατηγορίες και με 15 ομάδες να στηρίζουν αυτή την πρόταση, σημαίνει ότι καμία άλλη δεν μπορεί να περάσει αφού μπορούν να την καταψηφίσουν.
Η ιδέα των 14 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία εξετάζεται και από την ομάδα αναδιάρθρωσης που έφτιαξαν η Ann Budge και Les Gray, πρόεδροι των Hearts και Hamilton, για να τεθεί όμως ένα τέτοιο θέμα σε ψηφοφορία πρέπει να το υποστηρίξουν οι 11 από τις 12 ομάδες της Premiership σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.