14 ομάδες μόνιμα στην Premiership ζητά η Livingston


H Livingston ζήτησε την αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας από 12 σε 14, σε μόνιμη βάση όμως, όχι σε προσωρινή.
Η ομάδα αναδιάρθρωσης, όπως έχει ονομαστεί, με την πρόεδρο της Hearts, Ann Budge και τον  πρόεδρο της Hamilton Aademical, Les Gray, έχει δημιουργηθεί ζητώντας την αλλαγή στη δομή των επαγγελματικών κατηγοριών. Αυτό συνέβη γιατί μετά την πρόωρη λήξη της σεζόν στις 3 τελευταίες επαγγελματικές κατηγορίες της Σκωτίας υποβιβάστηκαν οι Partick Thistle και Stranraer κι όλα δείχνουν ότι το ίδιο θα συμβεί και στην Premiership που σημαίνει υποβιβασμό της Hearts. «Πιστεύουμε ότι είναι θεμελιώδες να μην υποστούν οι σύλλογοι τις οικονομικές συνέπειες μιας πρόωρης λήξης της σεζόν» τόνισε η ανακοίνωση της Livingston που βρίσκεται στην 5η θέση της Premiership και δεν κινδυνεύει, είχε ψηφίσει πάντως υπέρ της πρόωρης λήξης της σεζόν. Μένουν 8 αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί η Premiership αν αποφασιστεί ότι λήγει πρόωρα η σεζόν η Celtic θα αναδειχτεί πρωταθλήτρια και θα υποβιβαστεί η Hearts. Σύμφωνα με τη Livingston η αύξηση των ομάδων της Premiership από 12 σε 14 «θα έχει το μικρότερο οικονομικό κόστος για τις ομάδες της SPFL
Τι ακριβώς προτείνει η Livingston
  • Premiership: 14 oμάδες που θα χωρίζονται στο τέλος στην πρώτη εξάδα και τη δεύτερη οκτάδα, για να διεκδικήσουν τίτλο και Ευρώπη και παραμονή αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβάζονται απευθείας και η τρίτη από το τέλος (12η) θα παίζει Play-off παραμονής.
  • Championship: 10 ομάδες, οι δύο πρώτες ανεβαίνουν απευθείας, η 3η θα παίζει play-off με την 12η της Premiership. Oι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται.
  • League One: 10 ομάδες, οι δύο πρώτες παίρνουν την άνοδο και οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται χωρίς play-off.
  • League Two: Ότι ακριβώς ισχύει για τη League One με τις πρωταθλήτριες των Highland και Lowland League να παίρνουν τη θέση των ομάδων που θα υποβιβαστούν.
Για να περάσει αυτή η πρόταση θα πρέπει να την στηρίξουν οι 11 από τους 12 συλλόγους της Premiership, οι 8 από τους 10 συλλόγους της Championship και το 75% των ομάδων των League One και League Two.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.