Πάνω από 150.000 £ για κάθε ομάδα το κόστος των τεστ για τον Κορωνοϊό

Ακόμα ένας μεγάλος λογαριασμός έρχεται για τις ομάδες της Σκωτίας, αφού τα τεστ για τον Κορωνοϊό θα κοστίσουν πάνω από 150.000 £ για κάθε ομάδα, όταν φυσικά επιστρέψει το ποδόσφαιρο στα γήπεδα της χώρας.
Στην Αγγλία η Premier League και η EFL σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, ετοιμάζουν την επιστροφή του ποδοσφαίρου στα γήπεδα.
Οι Άγγλοι γιατροί συνιστούν ότι παίκτες, προπονητές και προσωπικό πρέπει να κάνουν τεστ για τον Κορωνοϊό τουλάχιστον δύο φορές τη βδομάδα, μετά την έναρξη των προπονήσεων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών κάθε ομάδα πρέπει να διενεργεί 100 τεστ κάθε 7 μέρες κι αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα από τις 12 που αποτελούν την Premiership της Σκωτίας, θα πρέπει να ξοδέψει πάνω από 150.000 λίρες.
Πέρα από το κόστος των τεστ για τον Covid-19 για τις ομάδες η σκωτσέζικη ομοσπονδία οφείλει να ετοιμάσει ανάλογα τεστ για τους διαιτητές, το προσωπικό του γηπέδου, τα ballboys και το ιατρικό προσωπικό που θα βρίσκεται στο γήπεδο, το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει τα 2 εκατομμύρια λίρες.
Η κυβέρνηση της Σκωτίας πάντως έχει απαγορέψει ακόμα και τις προπονήσεις μέχρι τις 10 Ιουνίου, δύο μέρες μετά οι Άγγλοι αναμένεται να μπουν στα γήπεδα σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις, άγνωστο φυσικά πως θα εξελιχθεί τελικά το όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.