Πήρε πρωτάθλημα η 3η ομάδα που απέχει… 12 βαθμούς από την κορυφή


Η Auchinleck Talbot αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στη West Region Premiership της Scottish Junior Football Association (το Junior δεν αφορά ηλικία αλλά το επίπεδο ερασιτεχνισμού, είναι από τις χαμηλότερες κατηγορίες της χώρας), παρότι -όταν διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού- ήταν στην 3η θέση, 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή.
Πως συνέβη αυτό; Η Scottish Junior Football Association αποφάσισε να λήξει πρόωρα τη σεζόν, με τα αποτελέσματα των αγώνων που απέμεναν να υπολογίζονται βάσει του μέσου όρου των βαθμών ανά παιχνίδι εντός και εκτός έδρας.
Η Talbot ήταν στην 3η θέση με 41 βαθμούς, πρώτοι ήταν οι Kilwinning Rangers με 53, όμως η Talbot είχε 9 ματς λιγότερα από τους Rangers που είχαν δώσει τα 25 από τα 30 παιχνίδια τους. Η Pollok της Γλασκώβης ήταν 2η με 42 βαθμούς σε 22 παιχνίδια.
Η ανάδειξη της Talbot ως πρωταθλήτριας της δίνει το δικαίωμα να πάρει μέρος στο κύπελλο Σκωτίας, το 2019 είχε φτάσει μέχρι τη φάση των “16” αποκλείοντας την Ayr United της Championship.
«Κάθε τίτλος οφείλει να αναγνωρίζεται ακόμα και αν υπάρχουν παράγοντες που είναι μέρος της διαδικασίας που τον έκρινε» η επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής της West Junior FA.
Μια αρκετά αμφιλεγόμενη απόφαση, μιας και κρίθηκε έτσι ο τελευταίος τίτλος της συγκεκριμένης κατηγορίας, κι αυτό γιατί από την επόμενη σεζόν οι 63 ομάδες που απαρτίζουν τις κατηγορίες αυτές μεταφέρονται στη νεοσύστατη West of Scotland League και θα μπορούν από εκεί να διεκδικήσουν την άνοδο τους για να φτάσουν στις επαγγελματικές κατηγορίες της SPFL.
«Η πίκρα που έδειξαν απέναντι μας είναι για γέλια, αν έστω και για ένα λεπτό νομίζετε ότι εμείς οι παίκτες θέλαμε τίτλο με αυτόν τον τρόπο δεν γνωρίζετε καθόλου καλά τον σύλλογο ούτε εμάς. Δεν φτιάχνουμε εμείς τους κανονισμούς, προχωράμε περιμένοντας την επόμενη σεζόν» ανάφερε χαρακτηριστικά από τον λογαριασμό του στα social media ο αμυντικός της Talbot, William Lyle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.