Σε ποδόσφαιρο κεκλεισμένων των θυρών αναφέρθηκε η Sturgeon


Δεν αναμένεται να παιχτεί σύντομα ποδόσφαιρο με οπαδούς στη Σκωτία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Πρωθυπουργού της χώρας, Nicola Sturgeon.
Στην καθημερινή της ενημέρωση η Πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να θέσει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ξαναρχίσει να παίζεται ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο στη Σκωτία έχει σταματήσει από τις 13 Μαρτίου, με την Πρωθυπουργό της Σκωτίας να τονίσει ότι η ιδέα αγώνων κεκλεισμένων των θυρών «πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά.»
 Σύμφωνα με το σώμα που εκπροσωπεί τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης όταν επιστρέψει το ποδόσφαιρο οι αγώνες θα γίνουν «χωρίς αμφιβολία» κεκλεισμένων των θυρών.
«Πρέπει να σκεφτούμε αν κάτι τέτοιο απομακρύνει εντελώς τον κίνδυνο» σχολίασε σχετικά η Πρωθυπουργός της Σκωτίας σημειώνοντας: «Αν ένα παιχνίδι μεταδίδεται από την τηλεόραση, υπάρχει ο κίνδυνος να μαζευτεί κόσμος για να το δει.» Η Nicola Sturgeon σημείωσε επίσης ότι «θα χρειαστεί ακόμα κάποιο social distancing ακόμα κι όταν αρθούν οι περιορισμοί» γιατί θα μπορούν να υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στους ανθρώπους που θα είναι στις κερκίδες για να δουν ένα παιχνίδι.
Αυτό θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι να βρεθεί ένα εμβόλιο κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται νωρίτερα από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.
«Θέλουμε να επιστρέψει η ομαλότητα στη ζωή των ανθρώπων αλλά δεν μπορούμε να ρισκάρουμε επανεμφάνιση αυτού του ιού, ξέρω ότι αυτά δεν είναι καλά νέα για όσους ο αθλητισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής τους, αλλά θα ήταν λάθος να δώσω ψευδείς ελπίδες όσον αφορά μια πρόωρη επανεκκίνηση αθλητικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας» κατέληξε η Πρωθυπουργός της Σκωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.