Ήρθε το 9ο συνεχόμενο, πρωταθλήτρια η Celtic, πέφτει η Hearts


Όπως αναμενόταν η Celtic αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, κατακτώντας τον τίτλο για ένατη σερί σεζόν, κάτι που πετυχαίνει για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Ο Scott Brown έγινε έτσι ο δεύτερος αρχηγός στην ιστορία της, μετά τον Billy McNeill, που κατακτά τίτλο για ένατη σερί σεζόν στη Celtic, ο McNeill τo πέτυχε όταν η Celtic είχε πάρει απανωτά πρωταθλήματα από το 1996 μέχρι το 1974, με τους θρυλικούς Lisbon Lions να ξεκινούν το περίφημο σερί. Οι Rangers ισοφάρισαν το ρεκόρ της Celtic όταν κατέκτησαν απανωτά πρωταθλήματα από το 1989 μέχρι το 1997, η Celtic τη σταμάτησε το 1998 από το να σπάσει το ρεκόρ της, την επόμενη σεζόν οι Rangers θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τη Celtic από το να κάνει το ανεπανάληπτο «10 σειρά».
Το πρωτάθλημα που κατέκτησε σήμερα η Celtic είναι το 51o της ιστορίας της, αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2017 κατακτά συνεχώς όλα τα εγχώρια τρόπαια, μετρώντας τρία σερί treble, φέτος έχει ήδη κατακτήσει το League Cup κι είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου.
Το πρωτάθλημα φέτος στάθηκε αδύνατο να συνεχιστεί εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού, η Celtic έχει αφήσει 13 βαθμούς πίσω της τους Rangers, 8 αγωνιστικές πριν τη λήξη, με τους Gers να έχουν πάντως ένα ματς στο χέρι.
Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια λοιπόν, Rangers και Motherwell θα παίξουν στο Europa League της επόμενης περιόδου, μαζί με την 4η Aberdeen η οποία είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου, η διοργάνωση όμως έχει σταματήσει μετά το lockdown και δεν προλαβαίνει να δηλωθεί εκπρόσωπος μέσω κυπέλλου στην UEFA.
Η Hearts στο μεταξύ υποβιβάζεται, αλλά υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα παραμονής μιας και έχει δοθεί άδεια στην ιδιοκτήτρια της, Ann Budge, να ψάξει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.