Όταν ο Shilton φόρεσε τη φανέλα της Σκωτίας


Ήταν 27 Μαίου του 1989 (σαν σήμερα) όταν ο θρυλικός goalkeeper της εθνικής Αγγλίας αντιμετώπισε τη Σκωτία φορώντας τη… φανέλας της.
Δεν ήταν ούτε testimonial, ούτε κάποιο φιλανθρωπικό παιχνίδι, επίσημη αναμέτρηση για το Stanley Rous Cup (διοργάνωση που αντικατέστησε το British Championship) και ο Shilton υπερασπίστηκε την εστία της Αγγλίας φορώντας τη φανέλα της Σκωτίας μέσα στο Hampden Park.
«Φτάνοντας στα αποδυτήρια μια ώρα και κάτι πριν τη σέντρα είδα ότι η φανέλα που θα φορούσα ήταν μια σκούρα μπλε και είπα στον Bobby Robson (σ.σ. τεχνικός τότε της εθνικής Αγγλίας) ότι δεν μπορούσα να τη φορούσα γιατί θα γινόταν μπέρδεμα με τις σκούρες μπλε φανέλες της Σκωτίας. Δεν υπήρχε άλλη φανέλα κι έτσι πήρα μία φανέλα goalkeeper της Σκωτίας» τα λόγια του Shilton, σημειώνουμε ότι η umbro ήταν η εταιρία που έφτιαχνε τις φανέλες και των δύο εθνικών ομάδων. 
«Βγήκα στο γήπεδο δίπλα στον goalkeeper της Σκωτίας, τον Jim Leighton, φορούσαμε την ίδια κίτρινη φανέλα, πρέπει να ήταν η μοναδική φορά που Άγγλος goalkeeper φόρεσε φανέλα της Σκωτίας παίζοντας εναντίον της, φυσικά δεν υπήρχε λόγος να αλλάξουμε φανέλες με τον Leighton μετά το ματς» συμπλήρωσε ο θρυλικός Άγγλος goalkeeper. Η Αγγλία είχε επικρατήσει 2-0 τότε με γκολ των Chris Waddle και Steve Bull κι ο Shilton είχε κάνει αρκετές αποκρούσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.