Tελειώνουν αύριο τη σεζόν στη Σκωτία

9 ομάδες της Premiership θέλουν να τελειώσει τώρα το πρωτάθλημα, μιας και 5 από αυτές δεν έχουν αρκετούς παίκτες για να τελειώσουν τη διοργάνωση.
Σε περίπτωση πρόωρης λήξης της διοργάνωσης γύρω στα 7.5 εκατομμύρια λίρες θα μοιραστούν σε όλους τους συλλόγους της SPFL.
Αύριο οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας θα συναντηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν την άμεση λήξη του πρωταθλήματος. Μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε και μια έκτακτη συνέλευση την Παρασκευή για να συζητηθούν πολλά θέματα, όπως η ανάδειξη της Celtic ως πρωταθλήτριας, ο υποβιβασμός της Hearts σε περίπτωση που τερματιστεί πρόωρα η σεζόν.
Πέντε από τις ομάδες κατέστησαν σαφές ότι τα συμβόλαια αρκετών παικτών τους θα έχουν λήξει το καλοκαίρι και δεν θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικές.
Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος και οι υγειονoμικές συστάσεις και η στάση της Κυβέρνησης, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να δείχνει ότι δύσκολα θα παιχτεί ποδόσφαιρο στη Σκωτία πριν τον Νοέμβριο. Αναμένεται φυσικά και το αποτέλεσμα της παρέμβασης του Υπουργού Αθλητισμού της Σκωτίας, FitzPatrick, το ποδόσφαιρο στη χώρα φαίνεται να είναι αντιμέτωπο με ένα παρατεταμένο lockdown.
Ακόμα όμως κι αν οι 9 στις 10 ομάδες (από τις 12 είναι σίγουρο ότι Rangers και Hearts είναι κατά του πρόωρου τέλους της σεζόν) ψηφίσουν λήξη, το πιθανότερο είναι να περιμένει η SPFL τις περίφημες αποδείξεις που ισχυρίζονται ότι έχουν οι Rangers, για μη θεμιτή ψηφοφορία ζητώντας έρευνα από ανεξάρτητη επιτροπή. Οι Gers έχουν δηλώσει ότι θα προσκομίσουν αύριο αυτές τις αποδείξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.