«Ζωντανή» η Σκωτία, 0-0 στο ντέρμπι του Λονδίνου


Η Σκωτία στάθηκε μια χαρά απέναντι στην Αγγλία και το 0-0 του Λονδίνου την κρατά ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης. Θα πρέπει όμως να κερδίσει την Κροατία την τελευταία αγωνιστική στο Ηampden.

H επιστροφή του Kieran Tierney αποδείχθηκε κομβική για την Σκωτία, το γεγονός αυτό από μόνο του ώθησε τον τεχνικός της Αγγλίας, Gareth Southgate να αλλάξει τους ακραίους μπακ του, με τους Reece James και Luke Shaw να ξεκινούν αντί των Kyle Walker και Kieran Trippier.

Και οι δύο ομάδες μπορούσαν να πάρουν το ματς, η Σκωτία έκλεψε τις εντυπώσεις απέναντι σε μια προβληματική -και χωρίς εμπνεύσεις- Αγγλία. Η Σκωτία έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 3’ με το σουτ του Che Adams, οι Άγγλοι είχαν στη συνέχεια τη


μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν ο John Stones έπιασε αμαρκάριστη την κεφαλιά που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. 8 φάουλ είχε το πρώτο 25λεπτο με τον John McGinn να παίρνει κίτρινη. Πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Harry Kane είχε μια κεφαλιά-ψαράκι που έστειλε την μπάλα άουτ, στη μοναδική στιγμή που ο αρχηγός της Αγγλίας έδειξε ότι ήταν στο ματς. Η Σκωτία απάντησε με μια μεγάλη ευκαιρία πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, με τη βολίδα του Stephen ODonnell.

Οι Άγγλοι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος και ο goalkeeper της Σκωτίας, David Marshall, απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Mount. Η μεγάλη ευκαιρία της Σκωτίας ήρθε με τον Lyndon Dykes, ο James κατάφερε όμως να διώξει την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή. Οι Σκωτσέζοι χρειάστηκαν να αμυνθούν μέχρι το τέλος για να πάρουν τον βαθμό, σε μια απίστευτη φάση στις καθυστερήσεις, με την μπάλα να έχει κολλήσει στην


περιοχή σε ένα… κουβάρι παικτών. Ήταν μόλις η τέταρτη φορά σε 115 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων που το ματς έληξε χωρίς σκορ. Είχε συμβεί και στην πρώτη τους συνάντηση το 1872, το 1970 και το 1987 οι υπόλοιπες, πρώτη φορά πάντως που στις 33 αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο Wembley το ματς έληξε χωρίς σκορ.

ΑΓΓΛΙΑPickford, Shaw, Rice, Stones, Kane (Rashford 74), Sterling, Phillips, Mings, Mount, Foden (Grealish 63) James. 

ΣΚΩΤΙΑ: Marshall, O’Donnell, Robertson, McTominay, Hanley, Tierney, McGinn, McGregor, Dykes, Adams (Nisbet 86), Gilmour (Armstrong 76). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.