Aνακοίνωσε Ποστέκογλου η Celtic


O Άγγελος Ποστέκογλου είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Celtic, ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός, όμως θα χρειαστεί να μπει σε καραντίνα 10 ημερών, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Γι' αυτό και η παρουσίαση αλλά και οι πρώτες του δηλώσεις έγιναν μέσω βίντεο.

«Η ευκαιρία που μου δόθηκε αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τιμές στο ποδόσφαιρο, η Celtic είναι ένα από ΤΑ ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ένας γίγαντας, με πραγματική ιστορία και αυθεντικότητα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Ποστέκογλου. «Θα κάνω ότι είναι δυνατόν  για να επαναφέρω τον μεγάλο μας σύλλογο στη κορυφή, παίζοντας ταυτόχρονα το ποδόσφαιρο που θέλουν να δουν οι οπαδοί της Celtic» τόνισε ο 55χρονος τεχνικός σημειώνοντας ότι οι οπαδοί της Cetic ακολoυθούν γενιές ολόκληρες την ομάδα τους και ανυπομονεί να τους δει στο γήπεδο. Αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με Lawwell (ο –τέως πια διευθυντής ποδοσφαίρου) και McKay (ο νυν διευθυντής ποδοσφαίρου, δεν έχει επίσημα συμπληρώσει ούτε μήνα) αλλά και τη διοίκηση. Ο Ποστέκογλου υπέγραψε το... κλασικό 12μηνο κυλιόμενο συμβόλαιο που δίνει η Celtic στους προπονητές της, ένα χρόνο δηλαδή, με προοπτική ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.

Πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ποστέκογλου θα είναι ο προκριματικός του Champions League στις 19 Ιουλίου, η προετοιμασία της Celtic θα ξεκινήσει χωρίς αυτόν. Ο 55χρονος τεχνικός έχει κερδίσει 4 πρωταθλήματα Αυστραλίας και θεωρείται ο πιο επιτυχημένος προπονητής ποδοσφαίρου στην Αυστραλία. Γεννήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 27 Αυγούστου του 1965 και μετανάστευσε στην Αυστραλία μαζί με την οικογένεια του σε ηλικία 5 ετών. Από το 1984 έως το 1993 αγωνιζόταν με την ομάδας της South Melbourne), πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να αφοσιωθεί στην προπονητική. Από το 1995 έως το 2000 ήταν προπονητής της South Melbourne, για να αναλάβει στη συνέχεια τις εθνικές ομάδες Νέων της Αυστραλίας. Το 2007 αντικαταστάθηκε, μετά την αποτυχία της ομάδας να προκριθεί στο Μουντιάλ, για να εργαστεί στη συνέχεια ως σχολιαστής στο Fox Sports. Τον Μάρτιο του 2008 ανέλαβε προπονητής στην Παναχαϊκή, παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, αρνούμενος να πάρει… «χαρτάκ騻 σύμφωνα με τις φήμες.

Το 2009 ανέλαβε την Brisbane Roar, με την οποία δύο πρωταθλήματα, ενώ το νικηφόρο σερί της ομάδας στη σεζόν 2011-12 αποτέλεσε ρεκόρ όλων των εποχών στην Αυστραλία, ως το μεγαλύτερο αήττητο σερί (36 παιχνίδια). Αναδείχθηκε τεχνικός της χρονιάς και τον Απρίλιο του 2012 παραιτήθηκε για να αναλάβει τη  Melbourne Victory.  Τον Οκτώβριο του 2013 ανέλαβε την εθνική Αυστραλίας με την οποία κατέκτησε το κύπελλο Ασίας του 2015. Τον Νοέμβριο του 2017 παραιτήθηκε, δύο βδομάδες μετά την πρόκριση της Αυστραλίας στα τελικά του Μουντιάλ το 2018. Τον Δεκέμβριο του ίδιου μήνα ανέλαβε τη Yokohama Marinos και της έδωσε το 2019 το πρώτο της πρωτάθλημα μετα από 15 χρόνια. Χθες έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τους Marinos, η ομάδα του αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Honda που αγωνίζεται στην τέταρτη κατηγορία.

Πολύ δύσκολο το έργο που αναλαμβάνει στη Celtic, είναι χαρακτηριστικό ότι θα δει από κοντά τους παίκτες του στις… 4 Ιουλίου, ενώ στις 19 του ίδιου μήνα έχει να δώσει προκριματικό στο Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.