Σκωτία-Τσεχία (preview)


23 χρόνια μετά, η Σκωτία επιστρέφει στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης, φιλοξενεί σήμερα στο Hampden την Τσεχία, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου του Euro. H αυλαία του ομίλου άνοιξε χθες με την Αγγλία να επικρατεί 1-0 της Κροατίας, τελευταία φορά που οι Σκωτσέζοι είχαν βρεθεί στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης ήταν στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998, είχαν χάσει τότε 2-1 από τη Βραζιλία στην πρεμιέρα.

12.000 θεατές θα βρεθούν σήμερα στο Hampden, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και φυσικά θα προσπαθήσουν να κάνουν ατμόσφαιρα για… 50.000.

Ο Steve Clarke δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού, έχει ήδη επιλέξει την ενδεκάδα όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο μέσος John Fleck θα απουσιάζει μιας και είχε βρεθεί θετικός στον Covid-19, στην προετοιμασία της ομάδας στην Ισπανία, κι έχασε αρκετές προπονήσεις.

Ο μπακ-χαφ, Nathan Patterson, και οι μέσοι Billy Gilmour και David Turnbull έκαναν το ντεμπούτο τους στα φιλικά προετοιμασίας (2-2 με Ολλανδία και 1-0 επί του Λουξεμβούργου), ο Clarke αναμένεται να στηριχτεί στους… παλιούς.

Οι Τσέχοι πρόσθεσαν τον Tomas Koubek -την Τρίτη- στην αποστολή, αφού ο goalkeeper Jiri Pavlenka ταλαιπωρείται από τραυματισμό στην πλάτη. Κατά τα άλλα είναι πλήρεις, ο αμυντικός Ondrej Kudela είναι εκτός αποστολής, εκτίει ποινή 10 αγωνιστικών από την UEFA, για ρατσιστική συμπεριφορά, απέναντι στον Glen Kamara των Rangers, στην αναμέτρηση του Europa League, ως παίκτης της Slavia Prague.

H Σκωτία έχει κερδίσει και στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις της με την Τσεχία, η σημερινή θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.