Ο Larsson το δημοφιλέστερο «7» στη Βρετανία




Ο -θρύλος πια- της Celtic, Henrik Larsson, αναδείχθηκε ως το δημοφιλέστερο Νο 7 στη Βρετανία, αφήνοντας στη 2η θέση τον θρύλο της Liverpool, Kevin Keegan, και στην 3η τον Πορτογάλο superstar, Cristiano Ronaldo.

Ο King of Kings για τους οπαδούς τηs Celtic, έπαιξε για 7 σεζόν στους Bhoys πετυχαίνοντας 242 γκολ σε 315 ματς. Το «Magnificent 7» (υπέροχο 7, από την ταiνία Magnificent 7, γνωστή σε εμάς ως “Και οι 7 ήταν υπέροχοι”) είναι ένα ακόμα προσωνύμιο που του κολλήσει οι οπαδοί της Celtic.

Πέρασαν 17 χρόνια από την αποχώρηση του από τους «Κέλτες», παραμένει όμως το δημοφιλέστερο Νο 7 στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανάλυση της αθλητικής πλατφόρμας OLBG.

Αναλύθηκαν δεκάδες χιλιάδες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξετάζοντας την ένταση, τις αλληλεπιδράσεις και την ανάλυση συναισθημάτων κειμένου και ο Larsson πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας στη 2η τον μεγάλο σταρ των 70ς  Kevin Keegan.

O Cristiano Ronaldo -που έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος σκόρερ σε διεθνές επίπεδο- βρέθηκε στην 3η θέση, ενώ πήρε ξανά τη φανέλα με το 7 στην επιστροφή του στη Manchester United. O Oυρουγουανός Luis Suarez και ο Bastian Schweinsteiger συμπληρώνουν την πεντάδα σε μια λίστα που περιλαμβάνει επίσης παίκτες όπως οι Raul, David Beckham, Luis Figo και Robert Pires.

Στη Celtic το Νο 7 έχουν φορέσει στο παρελθόν οι Jimmy Johnstone,

Kenny Dalglish (όχι πάντα όμως, είχε παίξει και με τα 8,9,10 και11), Robbie Keane και Paolo Di Canio, μεταξύ άλλων,

Ο Γιώργος Γιακουμάκης είναι το φετινό Νο 7 της Celtic και σίγουρα δεν μπορούσε να διαλέξει πιο εμβληματικό νούμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.