36 χρόνια λάθος φανέλα


Ο David Speedie μετρά μόλις 10 συμμετοχές στην εθνική Σκωτίας, ακούγεται παράξενο μιας και έχει περάσει από Chelsea και Liverpool μεταξύ άλλων, σε μια τεράστια καριέρα που ξεκίνησε το 1978 από την Barnsley και τελείωσε στην άσημη Hendon το 1997, αφού δεν αγωνίστηκε σε καμία από τις ομάδες που πήγε στη συνέχεια. 
Επιθετικός που μετρά 47 γκολ σε 162 αγώνες με την Chelsea, 31 γκολ σε 122 ματς με την Coventry City και 6 γκολ σε 12 ματς με τη Liverpool, είχε το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας με την Blackburn Roverw σημειώνοντας 23 γκολ σε 36 ματς. 
Μαζί με τις ομάδες που δόθηκε δανεικός έπαιξε ουσιαστικά σε 14 συλλόγους στην Αγγλία, φυσικά είναι αξέχαστες οι 10 συμμετοχές του στην εθνική. Τη φανέλα που φόρεσε όταν έκανε το ντεμπούτο του στην Σκωτία, το μακρινό 1985, φυσικά την κρέμασε στο τοίχο του σπιτιού του. 
Αποφάσισε να της… ρίξει μια ματιά και την έβγαλε από τον κορνίζα για να διαπιστώσει ότι δεν ήταν η δική του φανέλα αλλά του… Gordon Strachan. «Από την ημέρα που έκανα το ντεμπούτο μου με την Σκωτία, είχα πάντα τη φανέλα στον τοίχο του σπιτιού μου. Σήμερα την έβγαλα να της ρίξω μια ματιά και διαπιστώνω ότι έχω από το 1985 στο κάδρο τη φανέλα του Gordon Strachan. Καθόμασταν δίπλα-δίπλα και κατά λάθος πήρα τη φανέλα του αντί για τη δική μου» έγραψε σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Tweeter μην παραλείποντας φυσικά να βάλει και μια… φατσούλα που ξεκαρδίζεται στα γέλια. 
Μια χαρά David, φανέλα έχεις πάντως από το 1985, πρόσεξε μη στη ζητήσει ο Gordon γιατί μπορεί να μην έχει κρατήσει τη δική σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.