O τέταρτος Σκωτσέζος


Ο
Andy Robertson θα παίξει απόψε στον τρίτο τελικό Champions League της καριέρας του κι αν η Liverpool πάρει το τρόπαιο, θα γίνει μόλις ο τέταρτος Σκωτσέζος που θα έχει κατακτήσει δυο φορές το βαρύτιμο τρόπαιο. Το έχασε στον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2018, το κατέκτησε στον τελικό με την Tottenham το 2019.

Με τη φανέλα της Liverpool το έχουν κατακτήσει και οι τρεις προηγούμενοι, που δεν είναι άλλοι από τους  Kenny Dalglish, Graeme Souness και Αlan Hansen. Δεν έχουν βέβαια δυο, αλλά 3 πρωταθλητριών στη συλλογή τους, αφού έχουν πάρει το συγκεκριμένο τρόπαιο με τη Liverpool το 1978, το 1981 και το 1984.


Στην κλασική… Jock picture (στη Βρετανία οι Σκωτσέζοι προσφωνούνται συχνά ως Jocks, οι Dalglish, Souness και Hansen όταν κατακτούσαν τρόπαιο με τη Liverpool, φρόντιζαν να έχουν μια φωτογραφία οι τρεις τους με το εκάστοτε τρόπαιο), οι τρεις τους σηκώνουν το πρωταθλητριών που κατέκτησαν το 1981 στο Παρίσι όταν η Liverpool είχε κερδίσει τότε τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκείνος ο τελικός είχε κριθεί από το γκολ του αριστερού μπακ της Liverpoo, Alan Kennedy, ο Andy Robertson είναι στο αριστερό άκρο της άμυνας των Reds, πολύ θα ήθελε ένα γκολ στον τελικό, του αρκεί πάντως να γίνει μόλις ο τέταρτος Σκωτσέζος στην ιστορία του ποδοσφαίρου που θα αναδειχτεί για δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης. Απόψε το βράδυ θα μάθουμε αν θα τα καταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.