Σαν σήμερα στις 5 Σεπτεμβρίου του 1931 #1


Σαν σήμερα στις 5 Σεπτεμβρίου του 1931 σκοτώνεται σε Old Firm  στο Ibrox o goalkeeper της  Celtic, John Thomson

To ματς ήταν στο 0-0 (αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα) όταν ο Sam English των Rangers πήγε στη μπάλα την ίδια στιγμή που ο Thomson πραγματοποιούσε μια από τις γνωστές εξόδους του. Το κεφάλι του άτυχου


νεαρού συγκρούστηκε με το γόνατο του English και ο goalkeeper της Celtic βρέθηκε στο έδαφος αιμόφυρτος, με τις αισθήσεις του χαμένες.


Βαριά κάκωση κρανίου τον οδήγησε στο χειρουργείο, όμως παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Δρ. Norman Davidson, η εγχείρηση ήταν ανεπιτυχής και το ίδιο βράδυ ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

 Το γεγονός σόκαρε όλη τη Σκωτία και την κηδεία του άτυχου τερματοφύλακα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1931, παρακολούθησε 40.000 κόσμος.


O τάφος του John Thomson αποτελεί ακόμα και σήμερα τόπο προσκυνήματος των οπαδών της Celtic, ενώ κάθε χρόνο διεξάγεται προς τιμήν τουρνουά παιδικών ομάδων γνωστό ως "The John Thomson Trophy".

Ήταν μόλις 22 ετών βασικός στη Celtic (211 συμμετοχές), έχοντας αγωνισθεί ήδη 4 φορές με τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας.

 Αξεπέραστος στις τάξεις των οπαδών της Celtic, έμεινε γνωστός ως ο “πρίγκηπας των goalkeepers” και πολλοί θεωρούν ότι ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο που έκατσε κάτω από τα δοκάρια της εθνικής Σκωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.