Η Celtic θα παίξει τη μπάλα της ακόμα κι αν… σκοντάψει


«Αν υπάρχει ένα σύστημα που δεν έχει ρίσκο, πολύ θα χαιρόμουν να το ακούσω»
δήλωσε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Real Madrid (οκ, Ρεάλ Μαδρίτης, αν μη τι άλλο μπορεί να γραφτεί εύκολα  και στα ελληνικά), o τεχνικός της Celtic, Αnge Ποστέκογλου.

«Όποιο σύστημα και να παίξεις, όποια προσέγγιση και να έχεις υπάρχει ρίσκο, αλλά μερικές φορές όσο μεγαλύτερο και να είναι το ρίσκο, τόσο μεγαλύτερη είναι και η ευκαιρία. Γιατί προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, δεν θέλουμε να είμαστε όπως μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Έτσι βέβαια υπάρχει η πιθανότητα να σκοντάψεις. Εντάξει, έχω σκοντάψει στο παρελθόν, το σημαντικό είναι να ξεσκονιστείς και να συνεχίσεις» τόνισε ο ΕλληνοAυστραλός τεχνικός, αν και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι Αυστραλό τον αποκαλούν συνεχώς οι Βρετανοί, το BBC μάλιστα αναφέρει ότι θα είναι ο πρώτος Αυστραλός τεχνικός στους ομίλους του Champions League.

To σίγουρο είναι ότι η Celtic θα παίξει -ή θα προσπαθήσει τουλάχιστον να παίξει- το γνωστό της ποδόσφαιρο, θα επιτεθεί και δεν θα κλειστεί.

«Αυτό που κάνουμε σε κάθε ματς, αυτό που κάναμε πέρυσι και φέτος, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και το βράδυ. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας, να είμαστε η καλύτερη ομάδα που μπορούμε να γίνουμε. Δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε αν θα κερδίσουμε, αν θα χάσουμε ή οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα. Το πρώτο που θέλουμε είναι να πιάσουμε απόδοση, γιατί αντιμετωπίζουμε μια κορυφαία ομάδα, με φανταστικούς παίκτες και λαμπρό προπονητή. Αυτό που θέλουμε είναι να μετρηθούμε απέναντι τους» τα λόγια του Ange που είχε τονίσει για τη Ρεάλ και μετά το ματς με τους Rangers: «δεν έχει νόημα να παίζεις ένα συγκεκριμένο ποδόσφαιρο κι όταν πρόκειται να αναμετρηθείς με τους κορυφαίους -και να δεις πως μπορείς να σταθείς απέναντι τους- να το αλλάζεις.»

Η Celtic θα κατέβει να παίξει την μπάλα της για να το θέσουμε πιο απλά, οι πιθανότητες δεν είναι βέβαια υπέρ της, αφού θα βρει απέναντι της την κορυφαία ομάδα -όχι μόνο φέτος αλλά διαχρονικά- του πλανήτη. Αργά το βράδυ θα ξέρουμε αν θα… σκοντάψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.